Miesto šventės renginiai
Visagine 28 07 2023 300 peržiūros

Miesto šventės renginiai

Liepos 26 d. prasidėjo Miesto šventės renginiai, o liepos 30 d. – Visagino erdvių festivalis! Tai tarptautinių profesionalaus meno renginių ciklas, jungiantis šiuolaikinį šokį ir teatrą, bliuzą, kiną, eksperimentines formas ir gatvės kultūrą.

Liepos 31 d. Aleksandras Vasiljevas atvyks su nauja paroda ir koncertuos gyva šiuolaikinės kultūros klasikė, rašytoja ir dainininkė Liudmila Petruševskaja. Pani Liusia, būdama 85 metų, rašo pjeses ir prozą, romanus ir haiku, poeziją ir pasakas, piešia paveikslus, šoka stepą, chuliganiškai atlieka pagrindinius kabareto hitus iš žanro istorijos – prancūzų ir lenkų, vokiečių ir čigonų, žydų ir amerikiečių – sumaišytus su dainomis, kurias sukūrė pati atlikėja, bet skamba taip, lyg žinotum jas nuo vaikystės.

Gyventojų laukia daugybė šiuolaikinio šokio pasirodymų: Rima Pipoyan iš Armėnijos, Raimonda Gudavičiūtė su labai jautria istorija – motinos ir sūnaus šokio spektakliu „M(other)“ iš Vokietijos, IevaKrish su patyriminiu judesio spektakliu iš Lat-

vijos, taip pat grįžta trupė „Nuepiko“ su premjera iš Lietuvos, jaunos ryškios bliuzo grupės „Jook House Blues“ koncertas, Vilniaus senojo teatro spektaklis-­performansas, parodos ir kt. O tiems, kurie ilgai nemiega – Scanoramos naktiniai vasaros filmų seansai.

Rugpjūčio 5 d. Galą koncertą pradės vertikaliojo šokio trupė „Cie Retouramont“ iš Prancūzijos – šio žanro Europoje pradininkai, o muzika džiugins Elizaveta Gyrdymova (Monetočka) ir grupė Sisters on Wire!

Rugpjūčio 4-5 d. grojantis fontanas (Visagino g. ir Sedulinos al. sankirta).

Daugiau informacijos: www.visaginokultura.lt.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта