Ministrė A. Bilotaitė apie dialogą su pareigūnų profsąjungomis: turime veikti kaip viena komanda
Lietuva ir Baltijos šalys 18 01 2023 237 peržiūros

Ministrė A. Bilotaitė apie dialogą su pareigūnų profsąjungomis: turime veikti kaip viena komanda

Vidaus reikalų ministrė dalyvavo Policijos departamento surengtoje diskusijoje „Socialinės partnerystės modelis policijoje: galimybės ir iššūkiai“, skelbiama Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešime.

Pasak ministrės A. Bilotaitės, bendradarbiavimas su pareigūnų profesinėmis sąjungomis yra labai konstruktyvus ir iškalbingas.

„Socialiniai partneriai atkreipia dėmesį į skaudžiausias pareigūnams problemas, leidžia pasitikrinti, ar teisingu keliu einame. Esu dėkinga profesinėms sąjungoms už jų aktyvumą. Tik nuolatinio ir atviro dialogo dėka galime rasti sudėtingiausius sprendimus. Valstybę ištikusios krizės dar kartą patvirtino, kad galime pasitikėti ir didžiuotis policija ir kitomis vidaus reikalų statutinėmis tarnybomis. Visi siekiame to paties tikslo – turime veikti kaip viena komanda“, – teigė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Anot ministrės, bendradarbiaujant su profesinėmis sąjungomis, pavyko išspręsti daugelį pareigūnams svarbių klausimų, o bendradarbiavimo rezultatai kalba patys už save.

Per pastaruosius trejus metus pasirašytos ir įgyvendinamos Valstybės sienos apsaugos tarnybos šakos, Policijos šakos ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos šakos sutartys. Minėtos sutartys ne tik didina pareigūnų motyvaciją bei tarnybos patrauklumą, bet taip pat didina ir pačių profesinių sąjungų įsitraukimą į vidaus tarnybos valdymą, pažymima pranešime.

Taip pat nuosekliai didėjantis finansavimas, skirtas darbo užmokesčiui ir aprūpinimui, lėmė pareigūnų pajamų padidėjimą ir geresnes darbo sąlygas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Policijos sistemoje 2023 m. biudžeto dalis darbo užmokesčiui (245,7 mln. eurų) sudaro beveik tiek pat, kiek 2021 m. sudarė visas policijos sistemos biudžetas (247,3 mln. eurų).

Lyginant su 2021 m., 2022 m. IV ketv. duomenimis policijos sistemoje visų pareigūnų pareigybių grupių vidutinis darbo užmokestis „į rankas“ padidėjo 13 proc. 2023 m. lėšos, skirtos statutinių įstaigų darbo užmokesčiui padidėjo 10,6 proc. ir sudaro 461,75 mln. eurų, rašoma pranešime.

„Valstybės skiriamos lėšos vidaus reikalų statutinėms tarnyboms stabiliai auga. Vidaus reikalų statutinių tarnybų pareigūnams ypatingas dėmesys išliks ir ateityje“, – teigė ministrė A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministerija atnaujina Vidaus tarnybos statuto pakeitimo įstatymo projektą, tobulina butpinigių mokėjimo tvarką, didina važiavimo išlaidų kompensacijas pareigūnams. Taip pat aktyviai rūpinamasi pareigūnų sveikatos priežiūros, pensijų sistemos ir pareigūnų rengimo tobulinimu. 


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта