Ministrai pasisakė apie premjero traukimąsi iš pareigų: giria nuveiktus darbus, žada trauktis kartu
Lietuva ir Baltijos šalys 16 05 2019 608 peržiūros

Ministrai pasisakė apie premjero traukimąsi iš pareigų: giria nuveiktus darbus, žada trauktis kartu

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui pareiškus, kad liepos 12 dieną trauksis iš premjero pareigų, ne visas Ministrų Kabinetas žinią sutiko džiugiai. Vieni ministrai pasiryžę, jei prireiks, trauktis kartu, kiti negailėjo pagyrų premjero darbui ir teigė, kad trauktis jam tikrai nereikėtų. 

Finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad tai - premjero apsisprendimas, ir jis pasiruošęs trauktis kartu. 

„Tai yra premjero apsisprendimo reikalas, jis - Vyriausybės vadovas. Yra posakis „c'est la vie“ (toks gyvenimas). Premjeras suformavo Vyriausybės kabinetą ir jam pasitraukus traukiasi visi, ir kiekvienas ministras tam pasiruošęs bet kurią dieną. Aš visuomet pasiruošęs trauktis“, - Eltai sakė V. Šapoka. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sakė, kad vertina darbą su S. Skverneliu, ir teigė norintis, jog darbų tęstinumas išliktų. 

„Aš labai teigiamai vertinu darbą su šiuo premjeru, tai tikras komandinis darbas. Jeigu tęsčiau darbą, tai norėčiau tęsti darbą tik su juo. Palaikau visokius jo svarstymus ir neatsistatydinimą (...) Mano galva, svarbu, kad tai, kas pradėta, tęstųsi, ir darbų tęstinumas būtų užtikrintas. Kokie sprendimai bebus, tvarumo kriterijus man svarbus“, - teigė L. Kukuraitis. 

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius teigė, kad tikrai nepalaiko šio premjero sprendimo. Pasak jo, premjeru pasitiki ne tik frakcija, bet ir visuomenė. 

„Nepalaikyčiau. Vakar buvo slaptas balsavimas ir vienbalsiai pasisakė už S. Skvernelio likimą ministru pirmininko pareigose“, - teigė jis. 

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigė, kad tai - S. Skvernelio sprendimas. Kita vertus, pabrėžė jis, nemanantis priežasčių, kad jam tai reikėtų daryti. 

„Pats spręs, bet nemanau, kad jam tai reikėtų daryti“, - sakė L. Linkevičius. 

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad jis dirba valstybei, todėl, kol jam bus pareikštas pasitikėjimas, tol ir dirbs savo darbą. 

„Aš manau, kad aš dirbu valstybei... kol aš reikalingas, tol reikalingas, kuomet nereikalingas, tai nereikalingas. Politikoje taip yra, kad dažnai situacijos keičiasi, jei mano darbo reikės, tai reikės. Jeigu darbo sąlygos bus blogos ir negalėsiu daryti sprendimų, tai kokia prasmė iš to darbo“, - teigė jis. 

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika teigė, nors ir palaikys bet kokį S. Skvernelio sprendimą, bet šiuo metu nemato galimybės dirbti su kitu premjeru. 

„Sprendimas yra jo, ir mes jį palaikysim, bet, manau, jei norima užtikrinti palaikymą Vyriausybės programai, reikia turėti daugumą Seime - to, kas palaikytų ir užtikrintų mūsų efektyvų darbą Seime, - tai manau, diskutuosim ir aš, kaip Seimo narys, darbų tęstinumą vertinu. (...) Šiuo momentu (galimybių dirbti su kitu premjeru. - ELTA) tikrai nematau“, - teigė jis. 

ELTA primena, kad premjeras Saulius Skvernelis, nepatekęs į Prezidento rinkimų antrąjį turą, teigė tvirtai apsisprendęs dėl pasitraukimo iš Vyriausybės. 

„Aš sprendimą priėmiau (...) atsistatydinti liepos 12 d.“, - žurnalistams po pralaimėjimo Prezidento rinkimuose sakė S. Skvernelis. 

Prezidento rinkimus pralaimėjęs premjeras antradienį sulaukė „valstiečių“ frakcijos paramos. Po beveik keturias valandas trukusio posėdžio Seime per slaptą balsavimą pasitikėjimą S. Skverneliui pareiškė 46 frakcijos nariai.

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта