Mirė filmo „Spartakas“ žvaigždė Kirkas Douglasas
Pasaulyje 06 02 2020 938 peržiūros

Mirė filmo „Spartakas“ žvaigždė Kirkas Douglasas

Mirė legendinis Holivudo aktorius Kirkas Douglasas, jam buvo 103 metai. Tai trečiadienį instagrame pranešė jo sūnus Michaelas Douglasas, kuris taip pat yra garsus aktorius.



„Pasauliui jis buvo legenda, aktorius iš kinematografo „aukso amžiaus“, sulaukęs garbių metų, taip pat humanistas, rodęs mums visiems pavyzdį savo ištikimybe teisingumui ir idealams, kuriais tikėjo“, - parašė Michaelas Douglasas.

Jis pabrėžė, kad aktoriaus palikimas kinematografe išliks dar ne vienai kartai. Michaelas Douglasas taip pat priminė, kad jo tėvas buvo „žinomas filantropas, dirbęs visuomenės labui ir dėl taikos planetoje“.

Tarp geriausiai žinomų juostų, kuriose filmavosi Kirkas Douglasas – „Tūzas rankovėje“ (Ace in the Hole, 1951), „Pikti ir gražūs“ (The Bad and the Beautiful, 1952), „Gyvenimo geismas“ (Lust for Life, 1956), „Šlovės keliai“ (Paths of Glory, 1957), „Spartakas“ (Spartacus, 1960). Aktorius sukūrė vaidmenis daugiau kaip 80-yje filmų. Kirkas Douglasas tris kartus buvo nominuotas „Oskarui“, o garbingiausias Amerikos kino apdovanojimas jam buvo įteiktas 1996 metais už tai, kad jis "50 metų buvo moralinė ir kūrybinė jėga kino industrijos bendruomenėje".


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта