Mirė Holokaustą išgyvenusi aktyvistė E. Kor
Pasaulyje 05 07 2019 1074 peržiūros

Mirė Holokaustą išgyvenusi aktyvistė E. Kor

Sulaukusi 85 metų mirė Holokaustą išgyvenusi, kovotoja už žmogaus teises Eva Kor.

Kaip pranešama, moteris mirė lankydamasi Lenkijoje, Krokuvoje.

E. Kor gimė Rumunijoje ir 1944 metais ji ir kiti jos žydų šeimos nariai buvo ištremti į Aušvico koncentracijos stovyklą - nacistinės Vokietijos koncentracijos ir naikinimo stovyklą okupuotoje Lenkijoje. Eva ir jos sesė Miriam vienintelės iš visos šeimos išgyveno nacių žiaurumus.Dvynės sesės iš stovyklos išlaisvintos netrukus po 11 jų gimtadienio. 1945 metais Sovietų armijai išlaisvinus stovyklą, Eva su sese sugrįžo į Rumuniją, o sulaukusios 16, abi išvyko į Izraelį.

Ištekėjusi už amerikiečio Eva persikraustė į JAV Indianos valstiją.

Aušvico koncentracijos stovykloje dvynėms teko iškęsti nežmoniškus medicininius eksperimentus, kuriuos vykdė daktaras Josefas Mengelė, dar žinomas kaip „Mirties angelas“.

Moteris visą likusį savo gyvenimą švietė visuomenę apie Holokausto žiaurumus ir skatino atleisti tiems, kurie vykdė tokius žiaurumus.1985 metais Eva Indianoje įkūrė muziejų apie Holokaustą.

Evos sesė Miriam 1993 metais mirė nuo vėžio, kurį, labai tikėtina, sukėlė Aušvico koncentracijos stovykloje vykdyti medicininiai eksperimentai. 2001 metais Eva pasakojo, kad esant Aušvico koncentracijos stovykloje jai su sese reikėdavo tris kartus per savaitę eiti į kraujo laboratoriją, kurioje joms suleisdavo neaiškių medžiagų.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта