Miuziklas „Paukščiai ne žmonės“
Kultūros ir sporto renginiai 20 05 2019 918 peržiūros

Miuziklas „Paukščiai ne žmonės“

Muzika, jausmai, draugystė, broliška meilė nukels jus į svajonių pasaulį. Šįkart norime Jums pristatyti muzikinę istoriją apie išgyvenimus paauglystės laikotarpiu. “Neturėti paauglystėje problemų yra problema“, – teigė A. Freud (1956). Šis nuostabus miuziklas nukels jus į nepaprastą merginos gyvenimo istoriją. Į spektaklio kūrimo procesą įsijungė 11 paauglių, kurie temą perteikė pasakodami Paukščių istoriją: kai lieki vienas, paliktas, nelaimingas ir, atrodo, kad nėra išeičių.

Spektaklio žinutė: išeitis visuomet yra, sprendimas yra. Nebijok pasikalbėti, pasidalinti nuogąstavimais su šalia esančiu.

Miuziklo pagrindinė veikėja, paauglė mergina, vardu Liepa norės pasitraukti iš gyvenimo. Šiuolaikinis jaunuolis nuolat bėga paviršiumi, nori aprėpti viską, patirti kuo daugiau. Tuo lėkimo ritmu šiuolaikinis paauglys ir gyvena. Spektaklio amžiaus cenzas – nuo dvylikos metų. Galbūt yra geriau pamatyti anksčiau negu per vėlai? Galbūt ne visi dvylikamečiai patiria tai, ką spektaklio herojai, tačiau kalbant apie problemas iš anksto, tai gali suveikti prevenciškai.

Scenoje nebus nei smurto, nei keiksmažodžių, o tas vaizduojamas pasaulis ir yra jų (paauglių) pasaulis bus vaizduojamas kitame amplua, kitoje matricoje. Istorija mus nukels į paukščių pasaulį, kuris gali šokiruoti mus pačius (ir mane jis šokiruoja, skaitant jų išgyvenimus), tačiau tik taip galima atkreipti dėmesį į problemas – jas rodant, o ne slepiant. Nesiekiame moralizuoti ar teisti.

Spektaklio paskirtis nėra nei auklėti, nei smerkti. Tiesiog norime kalbėti apie problemą muzikos ikr šokios kalba, taip priversti susimąstyti, norime sufokusuoti dėmesį į tuos aktualius dalykus, kurie vyksta. Svajonės gali tapti realybe!

Laukiame Jūsų gegužės 21 d. 18 val. Visagino kultūros centre „Draugystė“. *Renginys mokamas 2 eur. Bilietus galite įsigyti Visagino kultūros centre „Draugystė“


Visagino Kūrybos namų (studijos „Viol@“) informacija

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта