Mokyklos kviečiamos aktyviai naudotis platforma ieškantiems mokytojų
Lietuva ir Baltijos šalys 22 07 2022 830 peržiūros

Mokyklos kviečiamos aktyviai naudotis platforma ieškantiems mokytojų

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kviečia mokyklas, savivaldybes kuo aktyviau naudotis gegužę sukurta mokytojų darbo paieškos platforma ir skelbti apie laisvas darbo vietas mokytojams, švietimo pagalbos specialistams, mokytojo padėjėjams ir kitiems su mokinių ugdymu susijusiems darbuotojams. Tai dar viena galimybė švietimo įstaigoms ir darbo ieškantiems pedagogams lengviau surasti vieniems kitus.

„Ministerijos iniciatyva sukurtoje platformoje darbo skelbimą gali įkelti kiekviena švietimo įstaiga - bendrojo ugdymo, profesinė, aukštoji ar neformaliojo švietimo mokykla, darželis, taip pat privatūs švietimo teikėjai. Skelbimai prieinami visiems interneto vartotojams, visi darbo ieškantys mokytojai gali lengvai rasti ir kreiptis", - sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Apie laisvas darbo vietas pedagogams informaciją skelbia Užimtumo tarnyba, taip pat švietimo įstaigos dalijasi skelbimais savo interneto tinklalapiuose ar kitais kanalais. Šie skelbimo būdai ir toliau išlieka, tačiau vieno langelio principu veikiančioje ir visas švietimo įstaigas aprėpiančioje duomenų bazėje informacija yra vienoje vietoje - svarbu, kad visos įstaigos aktyviai naudotųsi.

Plaftormoje skelbiama informacija apie siūlomą pareigybę, darbo krūvį, pageidaujamą kalbą, kontaktai susisiekti. Duomenis galima filtruoti pagal pasirinktą savivaldybę, įstaigą, profesiją. Duomenų bazėje taip pat galima rasti informacijos apie mokyklą, jos vykdomas programas, nes ji susieta su atvira informavimo, konsultavimo ir orientavimo sistema AIKOS.

Mokyklų darbuotojai, norėdami pateikti ar koreguoti skelbimą apie laisvą darbo vietą, tai gali padaryti prisijungę prie sistemos www.svis.smm.lt ir skiltyje „Duomenų teikimas" pasirinkę „Darbo pasiūlymai".

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Liepos 21 d. duomenimis, švietimo įstaigos ieško 480 pedagogų, daugiausiai ikimokyklinio ir pradinio ugdymo mokytojų.

 

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта