Muziejaus nauji gyventojai – ruoniukai
Kultūros ir sporto renginiai 06 03 2011 710 peržiūros

Muziejaus nauji gyventojai – ruoniukai

Šią savaitę Lietuvos jūrų muziejaus augintinių būrys pasipildė dviem naujagimiais. Palikuonių susilaukė dvi Baltijos pilkosios ruonės.:::Pirmoji mažylio sulaukė ruonė Zunda. Nors ji atidžiai saugo savo mažylį, tačiau muziejaus specialistams leido jį apžiūrėti. Paaiškėjo, kad tai – 15 kg sveriantis patinėlis, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.
Zunda – rūpestinga mama ir mažylį augina pati, tad savaitgalį juos galės pamatyti ir muziejaus lankytojai. Kitos, muziejų juosiančiame kanale gyvenančios ruonės – Baltukės – palikuonį teko iškart atskirti nuo mamos. Muziejaus specialistai pasakoja, kad prieš gerą dešimtmetį dvynukų susilaukusią Baltukę labai išgąsdino prie kanalo atvažiavę, šviesomis spiginę ir signalizavę automobiliai, tad nuo to laiko ji kasmet perdėtai saugoja jauniklius, kelis yra net paskandinusi.
Tą mėgino padaryti ir su šiuo mažyliu. „Jos negalima kaltinti, nes ji yra akla, tai be abejo prideda savo stresų. Norėdama apsaugoti savo vaiką ir nelinkėdama jam blogo, nori jį paslėpti. O saugiausia vieta ruoniams vis dėlto yra vanduo.
Bet, deja, ne jaunikliams, ne mažyliams – jie dar negali eiti į vandenį“, – aiškina muziejininkas, biologas Pavelas Kulikovas. Beje, šis, muziejininkų pagranduku vadinamas, mažylis, greičiausiai bus paskutinis Baltukės jauniklis. „Pernai pasimirė Baltukės vyras ruonis ir ji liko viena. Savo sugyventinio ji neteko birželio mėnesį, tačiau dabar pagimdė jo paskutinį vaikelį“, – teigė Jūrų muziejaus atstovė ryšiams su visuomene Nika Puteikienė.
 
LTV „Šiandien“
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта