Naikinama sienos su Latvija kontrolė
Lietuva ir Baltijos šalys 01 06 2020 770 peržiūros

Naikinama sienos su Latvija kontrolė

Nuo pirmadienio, birželio 1 d., panaikinama Lietuvos ir Latvijos sienos kontrolė, kurią Lietuvos pasieniečiai vykdė nuo karantino paskelbimo pradžios, kovo 16-osios. Tad į Latviją išvykti arba iš jos atvykti į Lietuvą galima bet kurioje vietoje, o nuolatinės kontrolės procedūrų čia nebeliks, teigiama VSAT pranešime. Tai yra keliautojai kirsti sieną galės taip pat, kaip tai darė nuo 2007 m., kai Lietuva ir Latvija tapo Šengeno erdvės narėmis. Tiesa, keliaujant reiktų nepamiršti asmens tapatybės dokumento – paso ar tapatybės kortelės, nes abiejų šalių pareigūnai turės teisę vykdyti pasirinktinius patikrinimus.

ES vidaus sienos kontrolė su Lenkija išlieka. Tai reiškia, kad į šią valstybę išvykti arba atvykti iš jos galima per du šiuo metu veikiančius pasienio kontrolės punktus: Lazdijų – Aradninkų ir Kalvarijos – Budzisko. Juose kartu su pasieniečiais ir toliau budės Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai, kurie matuos vykstančiųjų per valstybės sieną kūno temperatūrą, stebės asmenis dėl galimų COVID-19 simptomų.

Karantino metu įvestame draudime užsieniečiams atvykti į Lietuvą dar viena išimtis atsiranda irgi nuo birželio 1 d. Nuo tada į Lietuvą laisvai galės atvykti Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos ir Airijos piliečiai bei šiose šalyse teisėtai gyvenantys kiti asmenys.

Tačiau jie atvykti galės, jei minėtose valstybėse sergamumas koronaviruso infekcija (COVID-19) per pastarąsias 14 kalendorinių dienų neviršys 25 nustatytų atvejų 100 tūkst. gyventojų, pažymima VSAT pranešime. Tokių šalių sąrašą nustatys ir kiekvieną pirmadienį skelbs valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Asmenims, grįžusiems į Lietuvą iš šių valstybių, nereiks laikytis 14 dienų izoliacijos.

VSAT dar kartą primena, kad į Baltarusiją ir Rusiją susiruošę keliauti asmenys turėtų itin atidžiai planuoti grįžimo maršrutus. Draudimas atvykti į Lietuvą iš šių valstybių tebegalioja, o išimtys taikomos itin retai ir tik išskirtiniais atvejais – esant numatytai skubiai operacijai, mirus artimajam ir pan. Visais šiais atvejais privaloma pateikti ir dokumentus, įrodančius minėtus faktus.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта