Narkotikų dekriminalizavimo klausimo svarstymą Seimas nukėlė iki kito posėdžio
Lietuva ir Baltijos šalys 14 10 2021 784 peržiūros

Narkotikų dekriminalizavimo klausimo svarstymą Seimas nukėlė iki kito posėdžio

Ketvirtadienį plenariniame posėdyje mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo projektą turėję svarstyti parlamentarai apsisprendė padaryti pertrauką ir klausimą perkelti į kitą posėdį. Pertraukos dėl šio projekto paprašė opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnas Algirdas Sysas.

„Frakcijos vardu prašau pertraukos iki kito posėdžio“, – nuo šoninio mikrofono savo prašymą išsakė A. Sysas, o tokia idėja buvo palydėta dalies parlamentarų plojimais.

Už socialdemokrato siūlymą balsavo 41 parlamentaras, 50 balsavo prieš, dar 20 susilaikė. Tokio balsų skaičiaus pakako, kadangi pagal Seimo statutą, frakcijos reikalavimu, kurį paremia ne mažiau kaip 1/3 posėdyje dalyvaujančių Seimo narių, klausimo svarstyme daroma neeilinė, ne trumpesnė kaip 30 minučių ir ne ilgesnė kaip 1 valandos pertrauka arba klausimo svarstymas atidedamas kitam artimiausiam posėdžiui. Svarstant klausimą daryti tokias pertraukas ar atidėti svarstymą galima iš viso tik du kartus.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimo plenariniame posėdyje svarstymo stadiją turėtų pasiekti vienas iš valdančiosios Laisvės frakcijos prioritetinių klausimų – mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo projektas. Laisvės frakcijos narės Morganos Danielės inicijuotos pataisos, kuriomis siekiama perkelti bausmes už mažą narkotinių medžiagų kiekį be tikslo platinti iš Baudžiamojo kodekso (BK) į Administracinių nusižengimų kodeksą (ANK), jau yra įveikusios pateikimo stadiją ir po diskusijų su ekspertais buvo apsvarstytos visuose šio klausimo svarstymui paskirtuose komitetuose.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Projektą inicijavusi M. Danielė mano, kad jos inicijuotame mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo projekte numatytos baudos yra per didelės. Po to, kai pataisas apsvarstė Teisės ir teisėtvarkos komitetas, numatyta, kad už pirmą nusižengimą būtų skiriama bauda nuo 30 iki 250 eurų, o už pakartotinį nusižengimą – nuo 250 iki 400 eurų.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта