NATO ir ES pasirašė deklaraciją dėl glaudesnio bendradarbiavimo
Pasaulyje 10 01 2023 237 peržiūros

NATO ir ES pasirašė deklaraciją dėl glaudesnio bendradarbiavimo

Rusijos invazijos į Ukrainą akivaizdoje NATO ir Europos Sąjunga (ES) susitarė dėl dar glaudesnio bendradarbiavimo. Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį Aljanso būstinėje Briuselyje pasirašė bendrą deklaraciją su Europos Komisijos vadove Ursula von der Leyen ir Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charlesu Micheliu. Taip abi pusės tikisi partnerystę pakelti „į naują lygį“.

NATO ir ES glaudžiau koordinuos veiksmus „augant geostrateginei konkurencijai“ su tokiomis šalimis, kaip Rusija ir Kinija, taip pat „saugant kritinę infrastruktūrą“, sakoma keturių puslapių tekste. Glaudesnis bendradarbiavimas esą reikalingas ir kosmoso srityje bei kovoje su klimato kaita, „manipuliavimu informacija ir kišimusi iš užsienio“.

Nauja 14 punktų bendradarbiavimo deklaracija jau yra trečioji tarp NATO ir ES. Joje abi pusės ragina Rusiją „nedelsiant“ nutraukti karą Ukrainoje. Be to, deklaracijoje patvirtinama parama Ukrainai.


AFP-ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта