Naujas sukčiavimo būdas vasarą – poilsis pajūryje
Įvykiai ir kriminalas 02 08 2012 709 peržiūros

Naujas sukčiavimo būdas vasarą – poilsis pajūryje

Atostogų metu paplito nauja sukčiavimo rūšis - internete paskelbus apie Palangoje ar kitur pajūryje vietoje nuomojamą butą (ar kambarį) iš juo susidomėjusio poilsiautojo prašoma pervesti dalį pinigų avansu, kurį gavę sukčiai „išnyksta".:::Vien tik liepą Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate užregistruoti 3 tokių apgavysčių atvejai.

Pavyzdžiui, vakar, rugpjūčio 1 d. vilnietė O. J. (gim. 1984 m.) pareiškė, kad interneto svetainėje www.skelbiu.lt radusi skelbimą apie Palangoje nuomojamą butą, nepažįstamam asmeniui į jo nurodytą sąskaitą pervedė 240 litų rezervacijos mokestį.

Vėliau su skelbėju susisiekti nebebuvo galima, internete jo skelbimo nebeliko. Sostinės policija siūlo poilsiauti prie jūros besirengiantiems gyventojams atsižvelgti į galimą riziką ir rezervuojant gyvenamąjį plotą elgtis apgalvotai, nebūti itin patikliais.

Padėti turėtų įprastas žmogiškas apdairumas ir mokėjimas tartis - jei prašyti užstato ar avanso už rezervuojamą gyvenamąjį plotą yra įprasta, taip pat natūralu ir prašyti daugiau informacijos, galimybės patikrinti duomenis bei kitų saugumo garantijų ir tiems, kas savus pinigus patiki kitam asmeniui.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Beje, gyventojai jau gana gerai įprato saugotis automobilius neva parduodančių sukčių pinklių. Pastarieji taip pat prašo užstato dar prieš sandorį, o vėliau dingsta su pinigais.

Jau nukentėjusius nuo šių sukčių siūlome kreiptis į policiją ar pasinaudoti policijos elektroninių paslaugų portalo ePolicija.lt teikiamomis galimybėmis - www.epolicija.lt

Vilniaus aps. VPK informacija

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта