Naujasis Meksikos prezidentas nusprendė panaikinti valstybės vadovo neliečiamybę
Pasaulyje 05 12 2018 958 peržiūros

Naujasis Meksikos prezidentas nusprendė panaikinti valstybės vadovo neliečiamybę

Naujasis Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras, vykdydamas vieną iš savo rinkiminių pažadų, nusprendė panaikinti valstybės vadovo teisinę neliečiamybę. Jis tai pareiškė antradienį per spaudos konferenciją Nacionaliniuose rūmuose.

Pasak prezidento, jis jau antradienį nusiųs Senatui pasiūlymą pakeisti konstitucijos 108-ąjį straipsnį dėl valstybės vadovo teisminio persekiojimo. Šiuo metu toks persekiojimas leidžiamas tik tuo atveju, jeigu prezidentas kaltinamas tėvynės išdavimu.

„Mano iniciatyva siekiama nutraukti šios privilegijos galiojimą, panaikinti konstitucijoje įtvirtintą neliečiamybę. Prezidentą bus galima teisti, kaip ir bet kurį kitą pilietį, už bet kokius nusikaltimus, - pažymėjo A. M. Lopezas Obradoras. - Pirmiausia, jį bus galima teisti už korupciją einant valstybės vadovo pareigas. Aš tai žadėjau per rinkimų kampaniją, ir aš tai vykdau“. Jis pareiškė viltį, kad įstatymų leidėjai pritars jo pasiūlymui.

Meksikos prezidento A. M. Lopezo Obradoro inauguracija įvyko gruodžio 1 d. Jis vadovaus šaliai iki 2024 metų.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта