Nebelieka Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime
Lietuva ir Baltijos šalys 25 06 2019 3652 peržiūros

Nebelieka Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime

Antradienį Seimo posėdžio metu Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas įteikė prašymą išeiti iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos. Jį patenkinus Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė konstatavo, kad šios frakcijos nebelieka, nes joje nebėra 7 narių.

„Valentinas Bukauskas informuoja, kad prašau nuo 2019 m birželio 25 dienos nebelaikyti manęs Seimo Tvarka ir teisingumas frakcijos nariu“, – prašymą perskaitė Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

„Frakciją, pagal statuto 38 straipsnį, gali sudaryti nemažiau kaip 7 nariai. Jeigu lieka 6, tai nebelieka frakcijos“, – sakė ji.

Kiek anksčiau „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis teigė, kad besiviliantis susitarti su Darbo partija, kad frakcijoje liktų ne tik V. Bukauskas, tačiau prie jos prisijungtų ir „darbietis“ Andrius Mazuronis. Tuo metu Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas teigė, kad kalbos apie derybas nėra buvę.

Nuo šiol tiek V. Bukauskas, tiek A. Mazuronis turėtų dirbti Mišrioje Seimo narių grupėje.

Jeigu prie „tvarkiečių“ frakcijos neprisijungs joks parlamentaras, likę Tvarkos ir teisingumo partijos nariai Seime – Vytautas Kamblevičius, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius, Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė ir partijos lyderis R. Žemaitaitis – taip pat bus perkeliami į Mišrią Seimo narių grupę.

ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта