Neliečiamybę išsaugojęs P. Gražulis negaili pagyrų „valstiečiams“ ir įžvelgia homoseksualų sąmokslą
Lietuva ir Baltijos šalys 25 06 2019 765 peržiūros

Neliečiamybę išsaugojęs P. Gražulis negaili pagyrų „valstiečiams“ ir įžvelgia homoseksualų sąmokslą

Seimo narys Petras Gražulis, antradienį Seimo sprendimu išsaugojęs teisinę neliečiamybę, samprotauja, kad, pasak jo, politinė byla jam yra kurpiama dėl pasisakymų prieš homoseksualus. Politikas ir toliau tvirtina, kad teisingumu Lietuvoje netiki, tačiau „valstiečiams“, dėl kurių balsavimo jam pavyko išsaugoti neliečiamybę, pagyrų parlamentaras negaili. Už „valstiečius“, tvirtina P. Gražulis, teisingesnės politinės jėgos Lietuvoje nėra.

Tai, kad Seimas nepatenkino generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo ir nepanaikino jo teisinės neliečiamybės, P. Gražulis įvertino kaip faktą, kad parlamentas dar turi moralinės atsakomybės.

„Seimas dar turi kažkiek moralinės atsakomybės. Juk nepadariau nė vieno cento nei įmonei, nei valstybei žalos“, - po balsavimo Seime kalbėjo P. Gražulis, pabrėždamas, kad jam keliama byla yra ne kas kita kaip politinis priekabiavimas.

„Čia yra politinis priekabiavimas, aš kitaip nevadinu šitos bylos (...) Man atrodo, kad šita byla savaime nueis į šiukšlyną“, - teigė jis.

Politikas samprotavo, kad jam reiškiami kaltinimai galėtų būti homoseksualų ar juos remiančių visuomenės grupių kerštas jam.

„Kiekvienas turi savo versiją. Homoseksualų dabar labai daug, o žino, kad aš prieš juos pasisakau. Tai gal ir tas variantas, ką aš žinau, kokios pakraipos Generalinėje prokuratūroje prokurorai - nežinau. Galbūt kerštas dėl to“, - teigė neliečiamybę išsaugojęs P. Gražulis.  

Kartu politikas tikino, kad „valstiečių“, kurie susilaikydami balsavimo metu padėjo išsaugoti jam neliečiamybę, paramos atskirai neprašęs. Tačiau, tvirtino jis, „valstiečiai“ yra teisingiausia politinė jėga Lietuvoje.

„Aš visada „valstiečius“ rėmiau labiau negu „valstiečiai“ patys save (...) „Valstiečiai“ daro klaidas, bet šiandien nėra geresnės, teisingesnės politinės partijos kaip „valstiečiai“. Jeigu jie klysta, aš manau, kad didele dalimi klaidas daro nepiktavališkai, nekorumpuotai, tačiau žiniasklaida gerų darbų nepastebi", - apibendrino P. Gražulis.

ELTA primena, kad Seimas nepatenkino generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo ir nepanaikino P. Gražulio teisinės neliečiamybės.

Priimti tokį sprendimą pritrūko balsų, nes „už“ balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 25 parlamentarai. Tarp susilaikiusiųjų buvo net 13 „valstiečių“.

Panaikinti P. Gražulio teisinę neliečiamybę Seimui pasiūlė laikinoji tyrimo komisija.

Antradienį už tai balsavo 6 komisijos nariai, 5 buvo prieš. „Valstietis“ Audrys Šimas siūlė komisijos darbą pratęsti, tačiau tam nebuvo pritarta.

Prokurorai nutarė prašyti Seimo panaikinti parlamentaro P. Gražulio teisinę neliečiamybę, įvertinę duomenis, surinktus ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo ir papirkimo.

Šiuo metu pareigūnų turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Seimo narys P. Gražulis nuo 2015 m. gegužės iki 2017 m. vasario, veikdamas uždarosios bendrovės „Judex“ interesais ir siekdamas turtinės naudos, galimai piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi, dėl ko valstybė patyrė didelę žalą.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта