Nesąžiningumas: kolonada jau nugriauta, bet tik šiandien Taryba svarstys šį sprendimą
Visagine 29 11 2018 1004 peržiūros

Nesąžiningumas: kolonada jau nugriauta, bet tik šiandien Taryba svarstys šį sprendimą

Šiandien, lapkričio 29 d., vyks eilinis Visagino tarybos posėdis, kuriame bus aptariamas Draugystės gimnazijos gatvės konstrukcijų išardymo klausimas, kuriam ketinama skirti 11 tūkst. 64 eurus minėtiems darbams atlikti.

Taigi, užvakar buvo nugriautos kolonos, o šiandien bus skirstomi pinigai! Kitaip tariant, kolonada buvo sunaikinta, tačiau nėra teisinio pagrindo – Tarybos sprendimo. O jeigu mūsų valdžia nepriims sprendimo dėl pinigų paskirstymo? Kas mokės už atliktus darbus, o svarbiausia, ar tokį kolonų sunaikinimą galima laikyti teisėtu?

Bet tikriausiai Taryba šiam sprendimui pritars, nes besiruošdami spalio mėnesio posėdžiui komitetų posėdžių metu deputatai aptarė šį klausimą, ir visi komitetai sutiko su piniginių lėšų skyrimu Draugystės progimnazijai, kad būtų įvykdytas gatvių konstrukcijų išardimas, kitaip tariant, patvirtino šį procesą.

Kolonados griovimo iniciatorius – Draugystės progimnazijos direktorius Rimantas Petravičius, kuris šiuo klausimu kreipėsi į savivaldybę (kolonada šalia mokyklos pastato priklausė savivaldybei, tačiau pagal naudojimosi sutartį buvo perduota Draugystės progimnazijai).

Prie kolonų griovimo pasiūlymo autorių gali būti priskirti ir savivaldybės vietos ekonomikos ir statybos specialistai - skyriaus vedėja Rimutė Rinkevičienė, vyr. specialistas Mahmudas Mirzebekovas ir Liudmila Leopa, kurie vykdė kolonų apžiūrą ir padarė išvadą, kad jas reikia nugriauti.

Administracijos direktorius Sergejus Mickevičius taip pat laikosi tokios nuomonės: Remontuoti kolonadą brangu, mes daug kam neturime pakankamai lėšų, pavyzdžiui, vaikų darželiams, jų tualetų remontui ir virtuvės įrangai.

Galbūt kolonų iš tiesų neįmanoma suremontuoti. Bet kas privedė jas iki tokios būsenos? Visame mieste galima pastebėti, kad plytinės kolonos, neturinčios skydelių ir lietaus nutekėjimo konstrukcijų, pamažu yra. Tose vietose, kur skydeliai yra, ten kolonos išliko sveikos.

Merė Dalia Štraupaitė pasipiktinusi tuo, kad buvo nugriauta kolonada. Ji mano, kad mieste reikia išsaugoti jo unikalią architektūrą. Pasak miesto vadovės, ji nežinojo apie planuojamą griovimą.

Nekantriai laukiame Tarybos posėdžio. Kaip paaiškėjo, ne visi deputatai balsuos už lėšų paskirstymą progimnazijos kolonados griovimui.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта