Nesaugumas dėl „Brexito“ pastebimai veikia Didžiosios Britanijos ekonomiką
Pasaulyje 18 12 2018 785 peržiūros

Nesaugumas dėl „Brexito“ pastebimai veikia Didžiosios Britanijos ekonomiką

Nesaugumas dėl „Brexito“ pastebimai stabdo Didžiosios Britanijos ekonomiką. Tai rodo nauja šalies Prekybos rūmų analizė, praneša agentūra „Reuters“.

2018-aisiais bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas sieks tik 1,2 proc., o 2019-aisiais - 1,3 proc., prognozuoja Prekybos rūmai. Tai būtų dveji silpniausi metai nuo recesijos, kilusios po ekonominės krizės prieš dešimtmetį. 

Daugelis įmonių pastaruoju metu praktiškai neinvestuoja, nes nėra aišku, kokie ateityje bus Didžiosios Britanijos ir ES santykiai. Šalis 2019 metų kovo gale nori palikti Bendriją. Silpnas svaras, be to, kursto infliaciją, o tai mažina vartotojų perkamąją galią.

Ministrė pirmininkė Theresa May sunkiai susitarė su ES dėl skyrybų sutarties detalių. Tačiau parlamente Londone ji tam neturi pritarimo. Premjerė didžiulio spaudimo sulaukia ir savo partijos viduje. Ekonomika dėl to baiminasi netvarkingo „Brexito“.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта