Nobelio taikos premijos laureatas D. Muratovas pavojinga vadina rusų propagandą apie atominio ginklo panaudojimą
Pasaulyje 04 05 2022 351 peržiūros

Nobelio taikos premijos laureatas D. Muratovas pavojinga vadina rusų propagandą apie atominio ginklo panaudojimą

Rusijos žurnalistas ir Nobelio taikos premijos laureatas Dmitrijus Muratovas įspėja lengvabūdiškai nežiūrėti į rusų propagandą dėl branduolinio ginklo panaudojimo Ukrainoje. „Aš neatmesčiau galimybės, kad atominis ginklas bus panaudotas“, - pareiškė D. Muratovas antradienį žurnalistams renginyje Ženevoje, skirtame Tarptautinei spaudos laisvės dienai.

Dabartinės Kremliaus propagandos tikslas yra priimtinesniu Rusijos visuomenei padaryti branduolinio ginklo panaudojimą, sakė nepriklausomo laikraščio „Novaja Gazeta“ vyriausiasis redaktorius. „Jau dvi savaites mes iš savo televizijos stočių girdime, kad reikia atidaryti branduolines saugyklas, - kalbėjo jis. – Ir mes girdime, kad šie siaubingi ginklai turėtų būti panaudoti, jei ginkluotės tiekimas Ukrainai bus tęsiamas“.

Priešingai nei teigia propaganda, tokių ginklų panaudojimas „nereikš karo pabaigos“, - pabrėžė D. Muratovas. „Tai būtų žmonijos pabaiga“, - įspėjo jis.

Baimę keliančia tendencija Rusijoje D. Muratovas pavadino „absoliučią, neribotą“ prezidento Vladimiro Putino valdžią. Jei V. Putinas nuspręs panaudoti atominį ginklą, „jo niekas nesulaikys... nei parlamentas, nei civilinė visuomenė, nei visuomenė“.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

D. Muratovas už savo nuopelnus žodžio laisvei pernai kartu su Filipinų žurnaliste Marija Ressa buvo apdovanotas Nobelio taikos premija. Kovo pabaigoje jo laikraštis buvo priverstas nutraukti leidybą, kai institucijos keliskart perspėjo jį dėl pranešimų apie Rusijos invaziją į Ukrainą.


AFP-ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта