Norite sodinti medžius ar krūmus? Prieš tai teks gauti leidimą
Visagine 12 04 2024 204 peržiūros

Norite sodinti medžius ar krūmus? Prieš tai teks gauti leidimą

Prasidėjus sodinimo sezonui, Visagino savivaldybės administracijos specialistai džiaugiasi, jog padaugėjo gyventojų prašymų, kuriuose nurodomas gyventojų noras apželdinti teritorijas. Vis dėlto, esant ir savavališkiems atvejams, kai sodinimas nėra suderintas su atitinkama institucija, specialistai primena, ką svarbu žinoti.

LR aplinkos ministro įsakymu „Dėl želdynų įrengimo ir želdinių veisimo taisyklių patvirtinimo“ numatoma, kad medžius ir krūmus draudžiama veisti:

  • vietose, kuriose Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatyme nustatytas draudimas sodinti želdinius;
  • valstybinėje žemėje, nesuderinus su savivaldybės vykdomąja institucija ar tos žemės valdytoju arba neturint įgaliojimų sklype tvarkyti želdinius.

Visagino savivaldybės želdynų ir želdinių apsaugos taisyklėse numatyta:

  • Želdynai kuriami ir pertvarkomi, želdiniai veisiami (toliau – Želdinių veisimas) (išskyrus privačioje žemėje veisiamus želdinius) vadovaujantis patvirtintais teritorijų planavimo dokumentais, tvarkymo ir kūrimo projektais, želdynų kūrimo ir želdinių veisimo programa, želdinių inventorizacijos duomenimis ir kitais dokumentais, atsižvelgiant į savivaldybės tvarkomų objektų prioritetus.
  • Fiziniai ir juridiniai asmenys gali patys sodinti medžius ir krūmus bendro naudojimo teritorijoje, prieš tai pateikus prašymą ir želdinių sodinimo schemą, kurioje yra nurodyta sodinimo vieta, rūšis, kiekis, sodinukų parametrai, suderinę su Administracija. Želdinių veisimas galimas visoje valstybei arba Visagino savivaldybei priskirtoje žemėje, išskyrus gatvių raudonąsias linijas, kultūros paveldo ir saugomas teritorijas.
  • Medžiai ir krūmai veisiami vadovaujantis Lietuvos Respublikos aplinkos ministro patvirtintomis Medžių ir krūmų veisimo, vejų ir gėlynų įrengimo taisyklėmis.
  • Medžių ir krūmų sodmenų kokybė turi atitikti Lietuvos Respublikos aplinkos ministro patvirtintus Sodmenų kokybės reikalavimus.

Kilus klausimų dėl želdinių veisimo, visuomet kviečiame kreiptis į šiuos Visagino savivaldybės administracijos specialistus:

Aplinkos tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Alicija Gailevskaja, tel. +370 386 71 332, el. p. alicija.gailevskaja@visaginas.lt.

Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Agata Lavrinovič, tel. +370 386 34 441, el. p. agata.lavrinovic@visaginas.lt.

Vietinio ūkio valdymo ir statybos skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Kardelienė, tel. +370 8 386 61 092, danute.kardeliene@visaginas.lt.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта