Nuo š. m. gegužės 1 d. – privalomas šunų ir kačių ženklinimas
Visagine 31 03 2021 1269 peržiūros

Nuo š. m. gegužės 1 d. – privalomas šunų ir kačių ženklinimas

Nuo Gyvūnų gerovės įstatymo pataisų įsigaliojimo datos – š. m. gegužės 1 dienos – atvestos katės, šunys ir šeškai turės būti ženklinti ir registruoti Gyvūnų augintinių registre per 4 mėnesius nuo jų atvedimo, bet ne vėliau kaip iki šių gyvūnų perdavimo kitam savininkui ar laikytojui.

Iki gegužės 1 dienos atvesti katės, šunys ir šeškai, kurie nėra paženklinti mikroschemomis, turi būti paženklinti ir registruoti Gyvūnų augintinių registre iki 2022 metų gegužės 1 dienos, bet ne vėliau kaip iki perdavimo kitam savininkui ar laikytojui.

Jei katės, šunys ar šeškai yra naudojami versliniam veisimui ir yra atvesti iki šio straipsnio įsigaliojimo dienos, jie privalo būti paženklinti mikroschemomis ir registruoti Gyvūnų augintinių registre iki šių metų rugsėjo 1 d.

Taip pat pritarta, kad socialiai remtinų asmenų laikomų šunų, kačių, šeškų, atvestų iki šio straipsnio įsigaliojimo dienos, ženklinimo ir registravimo išlaidos būtų kompensuojamos iš valstybės ir savivaldybių biudžetų lėšų. Iš šių lėšų taip pat kompensuojamos gyvūnų globėjų laikomų šunų, kačių ir šeškų ženklinimo ir registravimo išlaidos. Jos kompensuojamos iki 2022 m. gruodžio 31 d.



Visagino savivaldybės administracijos informacija

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта