Nuo artimųjų nėštumą slėpusi Telšių r. gyventoja prisipažino nužudžiusi savo kūdikį
Įvykiai ir kriminalas 27 05 2013 708 peržiūros

Nuo artimųjų nėštumą slėpusi Telšių r. gyventoja prisipažino nužudžiusi savo kūdikį

Nėštumą nuo artimųjų slėpusi Telšių rajono gyventoja, būdama Kelmės rajone, pagimdė mergytę.:::Iš pradžių niekam apie gimdymą nepranešusi jauna moteris netrukus išaiškėjus jos paslapčiai, prisipažino pati nužudžiusi naujagimę. Balandžio 27 d. suimta Akvilė S., dar nesibaigus teismo skirtam mėnesio suėmimo terminui, kreipėsi į teismą su prašymu ją paleisti.

Advokatė Gražina Mauručaitienė DELFI sakė, kad yra net kelios aplinkybės, dėl kurių Akvilė S. neturi būti suimta iki teismo. Vienas jų – gimdyvė pripažino savo kaltę. Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Mariaus Foko kuruojamojoje byloje, Akvilei S. pareikšti kaltinamai savo artimoj giminaičio ar šeimos nario nužudymu (BK 129 str. 2 d.). Už tokį įvykdytą nusikaltimą asmuo baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

„Ji neneigia fakto, pagal kurį pateiktas kaltinimas. Kaip aplinkybes aiškina prokuroras ir mes, tai jau kita“, – teigė advokatė ir patikino, kad mergina neketina niekur bėgti nuo teisingumo. Tyrimo duomenimis, balandžio 24 d. vakarą Akvilė S. viešėjo Kelmės rajone, kai jai prasidėjo gimdymas.

Jauna moteris nuo artimųjų slėpė nėštumą, tačiau pagimdžiusi sulaukė motinos palaikymo – ją, ir įtariama, nužudytą vos gimusią mergytę, motina parsivežė į namus Telšių rajone.

Tyrimas pradėtas po to, kai gimdyvei pablogėjo sveikata ir ji buvo nuvežta į Telšių ligoninę. Medikai apie gimdyvę informavo policijos pareigūnus. Iš pradžių manyta, kad mergytė gimė negyva, tačiau pirminė medicinos ekspertų išvada buvo šokiruojanti – mergytė, įtariama, nužudyta.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Prokuroras patikino, kad pirminių ekspertų išvadų užteko pareikšti įtarimams, tačiau neatskleidė kokiu būdu vos gimusiai mergytei buvo atimta gyvybė. „Palaukite rašytinių ekspertų išvadų, iki to nenorėčiau apie tai kabėti“, - pasakė M. Fokas.

delfi.lt

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта