Nuo Naujųjų didės vaiko pinigai
Lietuva ir Baltijos šalys 27 12 2018 1485 peržiūros

Nuo Naujųjų didės vaiko pinigai

Nuo sausio 1 dienos vaiko pinigai didės 20 eurų, o neįgaliems vaikams skirta suma - beveik 40 eurų. 

Kaip anksčiau pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), nuo Naujųjų vaiko pinigai sieks 50 eurų per mėnesį (dabar - 30 eurų), o vaiko pinigai neįgaliam vaikui - 69,92 euro (dabar - 30 eurų). Tiesa, gausių ar nepasiturinčių šeimų vaikams bus mokama 20 eurų papildoma išmoka.

Didės ir vienkartinė parama mokinio reikmėms įsigyti - nuo kitų metų ji sieks 76 eurus (dabar siekia 57 eurus). 

SADM nurodo, kad gausia laikoma tokia šeima, kuri augina 3 ir daugiau vaikų, nepasiturinčia - kai pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 183 eurai, bet į pajamas neįskaičiuojami vaiko pinigai ir 15-35 proc. su darbo santykiais susijusių pajamų priklausomai nuo šeimos sudėties.

Vaiko pinigai mokami visiems vaikams nuo gimimo iki 18 metų. Išmoka vaikui gali būti mokama ir iki 21 metų, jeigu vaikas mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, įskaitant ir besimokančius profesinio mokymo įstaigose, jeigu į mokymąsi įtraukta bendrojo ugdymo programa.

Įstatyme taip pat įtvirtinama, kad jei 16 metų sulaukęs nepilnametis teismo tvarka pripažįstamas emancipuotu ar jeigu sudaro santuoką, tokiu atveju jis galėtų pats gauti išmoką vaikui. Pilnametis asmuo iki 21 metų amžiaus, kuris mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, irgi turi teisę pats gauti vaiko pinigus. Tokią teisę turės ir vaikai nuo 14 iki 18 metų, turėdami tėvų sutikimą.

Gruodžio 11 dienos duomenimis, iš viso yra pateikta prašymų dėl 510,6 tūkst. vaikų, prašymai patenkinti dėl 506,7 tūkst. vaikų.

ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта