NVSC vadovas R. Petraitis bus atleistas iš pareigų
Lietuva ir Baltijos šalys 12 02 2021 972 peržiūros

NVSC vadovas R. Petraitis bus atleistas iš pareigų

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovas Robertas Petraitis bus atleistas iš pareigų. Ši žinia centro vadovu buvo pranešta penktadienį vykusio kasmetinio vertinimo metu.

NVSC teigia, kad centro direktorius iš sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio konkrečių veiklos vertinimų neišgirdo. Visgi NVSC praneša, kad nepaisant to buvo nurodyta, jog vadovo veikla bus vertinama nepatenkinamai ir jis bus atleistas iš pareigų, nors turėjo progą išeiti susitarimo būdu. Pasak NVSC direktoriaus, tai yra politinis sprendimas, priimtas jau seniai, kai buvo nuspręsta, kad reikia rasti kaltą. Jis buvo aiškus, tad nei kiek nenustebino.

„Buvau gavęs pasiūlymą NVSC palikti susitarimo būdu, tai yra numatant tam tikras susitarimo sąlygas. Paprastai tariant, man buvo pasiūlyta palikti darbą su solidžia kompensacija už pasižadėjimą neteikti informacijos apie ministerijos veiklą. Įvertinus, kad iki kadencijos pabaigos liko vos keli mėnesiai, man tai būtų buvęs pats paprasčiausias sprendimas. Ir, matyt, tai būtų buvę kai kam labai palanku, nes situacija būtų buvusi „nunulinta“, – išplatintame pranešime spaudai sako R. Petraitis.

„Bet, kaip ir sakiau, visą laiką dirbau sąžiningai. Vienintelis dalykas dėl kurio apgailestauju – tai, kad į šį politikavimą įtraukti įstaigos darbuotojai, dieną ir naktį dirbę ir dirbantys tam, kad įveiktume šią situaciją“, – taip pat akcentuoja NVSC direktorius. 

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Be to, jo teigimu, Sveikatos apsaugos ministerijos viešai pateikta nuomonė dėl darbo organizavimo trūkumų nebuvo pagrįsta. Jokių argumentų, neskaitant „viskas blogai“, nebuvo pateikta ir vertinimo metu. Taip pat jokių argumentų nebuvo pateikta ir atliekamo tarnybinio patikrinimo metu, kuriame kritika iš esmės reiškiama dėl direktoriaus viešai pateiktų pasisakymų.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта