O. Scholzas: sankcijos Rusijai „labai veiksmingos“
Pasaulyje 26 08 2022 809 peržiūros

O. Scholzas: sankcijos Rusijai „labai veiksmingos“

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas „labai veiksmingomis“ pavadino tarptautines sankcijas Rusijai. „Nė viena šalis neturi perspektyvų, jei yra atkirsta nuo ekonominės pažangos“, - sakė jis ketvirtadienio vakarą susitikime su gyventojais. O. Scholzas kartu patvirtino tolesnę Vokietijos paramą Rusijos užpultai Ukrainai, be kita ko – tolesnį ginklų tiekimą.

Renginyje piliečiams pareiškus susirūpinimą dėl sankcijų padarinių Vokietijai, O. Scholzas teigė suprantąs tokius nuogąstavimus. Tačiau vyriausybė esą ėmėsi virtinės priemonių energijos tiekimui užtikrinti.

Kancleris atkreipė dėmesį į planuojamus ar jau statomus suskystintų dujų terminalus ir pildomas dujų saugyklas, kurių užpildymas „jau dabar viršija 80 proc.“ Be to, vėl naudojamos anglimi kūrenamos elektrinės, svarstoma dėl trijų dar veikiančių šalies atominių elektrinių uždarymo tikslingumo.

O. Scholzas atmetė kritiką ir dėl ginklų tiekimo Ukrainai. „Karas, kurį pradėjo Rusija, Putinas, pažeidžia visus principus, dėl kurių susitarėme“, - sakė jis. Esą negalima „jėga perstumdyti sienų“, „ir mes darysime viską, kad Ukraina galėtų ginti savo savarankiškumą ir suverenumą“ ir gebėtų „atremti šį imperialistinį puolimą“.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Tačiau jis ir toliau sieks, kad „būtų užkirstas kelias karo eskalacijai“, pažymėjo O. Scholzas. Anot jo, netoleruotina, kad šalis „užpuola savo kaimynus“. Sankcijos esą padės užbaigti šį karą. Kancleris dar kartą atmetė reikalavimus neišduoti vizų visiems rusams, „nes tai Putino karas“.


AFP-ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта