Oficialu: Seime įregistruota nauja frakcija „Lietuvos gerovei“
Lietuva ir Baltijos šalys 12 09 2019 1187 peržiūros

Oficialu: Seime įregistruota nauja frakcija „Lietuvos gerovei“

Ketvirtadienį Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“.

Vienas iš naujos frakcijos iniciatorių Tvarkos ir teisingumo partijai priklausantis Vytautas Kamblevičius užims ir frakcijos seniūno kėdę.

Naują frakciją sudaro 7 nariai: V. Kamblevičius, iš „socialdarbiečių“ pasitraukęs ekspremjeras Algirdas Butkevičius, „tvarkiečių“ frakcijai priklausę Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius bei Mišriai Seimo narių grupei priklausęs Rimas Andrikis.

Trečiadienį premjeras Saulius Skvernelius, susitikęs su naujos frakcijos kūrėjais, pakvietė naują politinį darinį prisijungti prie valdančiosios koalicijos.

Kalbos apie naujos frakcijos kūrimą pasigirdo iškart po to, kai šios savaitės antradienį buvo pranešta apie Tvarkos ir teisingumo frakcijos suirimą. „Tvarkiečių“ frakciją palikęs V. Kamblevičius tvirtino, kad pagrindiniai jo ir kitų „tvarkiečių“ pasitraukimo motyvai yra Tvarkos ir teisingumo lyderio Remigijaus Žemaitaičio vienašališkumas.

Nors suirusi Tvarkos ir teisingumo frakcija priklausė valdančiajai daugumai, tiek premjeras S. Skvernelis, tiek „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tvirtino, kad subyrėjusi valdančioji Tvarkos ir teisingumo frakcija valdančiajai koalicijai neigiamai neatsilieps. 

Valdančiosios koalicijos sutartis pasirašyta vasarą. Parašus po šia sutartimi padėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Seimo statutas numato, kad parlamentinę frakciją gali įkurti ne mažiau kaip 7 politikai.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта