Paaiškėjo pirmieji Šeimos kortelės partneriai, žadamos ir nuolaidos transportui
Lietuva ir Baltijos šalys 19 07 2019 869 peržiūros

Paaiškėjo pirmieji Šeimos kortelės partneriai, žadamos ir nuolaidos transportui

Nuo rugsėjo jau bus galima pasinaudoti Šeimos kortelėmis, kurios suteiks nuolaidas įsigyjant prekes ar paslaugas. Po vieną nemokamą kortelę gaus kiekviena daugiavaikė ar neįgalų vaiką auginanti šeima, nepaisant vaikų amžiaus. Vienoje kortelėje bus įrašyti šeši šeimos asmenys. Jei šeimoje asmenų daugiau - šeimai bus suteikta antra kortelė. Šeimos kortele bus galima pasinaudoti pateikus asmens dokumentą.

Pirmaisiais Šeimos kortelės partneriais tapo parodų ir kongresų centras „Litexpo“, didžiausias mažmeninės prekybos tinklas „Maxima", biuro ir kanceliarinių prekių parduotuvė „Officeday".

Partneriais taip pat tapo kompiuterius remontuojanti mažoji bendrija „Picius" iš Kauno, „Trasalis Trakai Resort and SPA" Trakuose (UAB „Alsakis") bei Mediacijos ir teisinių paslaugų centras Kaune.

Partnerių suteikiamomis nuolaidomis šeimos galės naudotis nuo 2019 m. rugsėjo 1 d.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio, nuolaidų krepšelis bus nuolat pasipildantis ir kintantis, nes tapti Šeimos kortelės partneriais yra kviečiamos visos Lietuvos įmonės.

„Dėkoju pirmiesiems Šeimos kortelės partneriams, kurie pademonstravo socialinę atsakomybę bei draugišką požiūrį į gausias ir neįgalius vaikus prižiūrinčias šeimas. Pagarbos ir supratingumo nusipelno visos Lietuvos šeimos, nes jos yra mūsų valstybės pamatas, tačiau puikiai suprantame, kad gausios ir neįgalius vaikus prižiūrinčios šeimos susiduria su didžiausiais iššūkiais. Tikiu, kad mūsų partnerių indėlis taps ne tik papildoma parama šioms šeimoms, bet ir pakeis požiūrį Lietuvoje apskritai - juk stiprinti šeimas yra misija", - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras L. Kukuraitis.

Pasak L. Kukuraičio, bus siekiama, kad Šeimos kortelės turėtojams galiotų 50 proc. nuolaida tarpmiestiniam transportui, taip pat kalbamasi su savivaldybėmis, kad šios suteiktų nuolaidas naudotis ir miesto transportu.

„Transporto nuolaidos yra reglamentuojamos Transporto lengvatų įstatymu. Yra parengtas įstatymo pakeitimo projektas. Nuo 2020 metų, o gal ir anksčiau, tai bus sprendžiama Seimo rudens sesijoje, turėtų įsigalioti. Ir koalicinėje sutartyje yra numatytos šitos lengvatos. Tai užtikrina, kad jos turės būti. Vėliausiai turėtų būti kitais metais. Mes viską darome, kad įstatymas būtų priimtas anksčiau, kad dar šiemet galėtų įsigalioti. Kaip mums seksis, pamatysime rudens sesijoje", - sakė L. Kukuraitis. 

Nuolaidos tarpmiestiniam transportui galiotų kiekvienam Šeimos kortelę turinčių šeimų asmeniui, net jei jis važiuotų vienas, be kitų šeimos narių. Šios nuolaidos galiotų važiuojant geležinkeliais, tarpmiestiniais autobusais ir keltais.

Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo" Šeimos kortelės turėtojams suteiks 50 proc. nuolaidą „Litexpo” organizuojamų parodų paskutinės dienos bilietams ir 20 proc. nuolaidą dienos pietų pasiūlymui „Litexpo" patalpose veikiančioje kavinėje.

Mažmeninės prekybos tinklas „Maxima LT" Šeimos kortelės turėtojams sudaro sąlygas sukaupti dvigubai daugiau „Maximos" pinigų „Ačiū" kortelėje nei klientams, kurie naudojasi standartine lojalumo programa. Šiais pinigais bus galima padengti 99 proc. pirkinių vertės . „Maxima LT" generalinė direktorė Kristina Meidė sako, kad nuolaidos negalios alkoholiui ir tabako gaminiams.

Biuro ir kanceliarinių prekių parduotuvė „Officeday" gausioms ir neįgalius vaikus prižiūrinčioms šeimoms suteiks 30 proc. nuolaidą kanceliarinėms ir mokyklinėms prekėms ištisus metus.

Lietuvoje iš viso yra apie 69 tūkst. gausių arba neįgalius vaikus prižiūrinčių šeimų, kurios galės naudotis Šeimos kortelės nuolaidomis ir tapti įmonių klientais.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта