Pagerbti 2009 m. gabiausi Visagino mokiniai
Kultūros ir sporto renginiai 12 02 2010 1612 peržiūros

Pagerbti 2009 m. gabiausi Visagino mokiniai

2010 m. vasario 10 d. Visagino kultūros centro „Bangos“ salėje vyko tradicinė šventė, skirta pagerbti ir paskatinti gabiausius Visagino mokinius ir sportininkus, 2009 m. įvairių dalykų, ugdymo, mokslo, meno, sporto, kūrybos sričių respublikinių ir tarptautinių renginių nugalėtojus, prizininkus, diplomantus ir laureatus. :::
Šventėje dalyvavo savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklų, neformaliojo švietimo įstaigų mokiniai, sporto įstaigų ugdytiniai, jų mokytojai, treneriai, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistai ir šių iškilmių iniciatorius ir globėjas Visagino savivaldybės meras Vytautas Račkauskas. Visi laureatai turėjo puikią progą pamatyti vieni kitus, pabendrauti tarpusavyje, nusifotografuoti su meru, pajusti savivaldybės mero ir miesto bendruomenės pagarbą, ypatingą dėmesį ir dėkingumą už Visagino miesto garsinimą.
Po nuoširdžių, kupinų šilumos, pagarbos, pasididžiavimo bei padrąsinimo mero Vytauto Račkausko sveikinimo žodžių, buvo apdovanoti tarptautinių ir respublikinių dalykinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojai, prizininkai ir diplomantai. Tarp 16 apdovanotųjų šioje srityje – „Atgimimo“ ir „Verdenės“ gimnazijų, Draugystės ir „Gerosios vilties“ vidurinių mokyklų bei Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro mokiniai.
Kita apdovanojimų dalis buvo skirta muzikos, meno ir įvairių kūrybinių konkursų bei festivalių diplomantams ir laureatams pagerbti . Džiugu, kad ir šiais metais nesumažėjo Česlovo Sasnausko muzikos mokyklos ir Vaikų kūrybos namų mokinių, garsinančių mūsų miestą tarptautiniu ir šalies lygiu, gretos: 27 šių įstaigų ugdytiniams buvo įteikti mero prizai už aukštus laimėjimus meno, muzikos ir techninės kūrybos srityse. Č. Sasnausko muzikos mokyklos jaunųjų talentų – Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ 2010 m. regioninio turo nugalėtojų – pasirodymai tapo gražiu ir prasmingu šventės akcentu.
Itin įspūdingas buvo jaunųjų sportininkų, garsinančių Visagino vardą įvairiose pasaulio, Europos ir šalies sporto varžybose, būrys: už aukštus rezultatus sporto srityje savivaldybės meras padėkojo net 80 vaikų ir jaunuolių. Daugiausiai apdovanojimų 2009 m. pelnė Visagino kūno kultūros ir sporto centro ir Akrobatikos sporto mokyklos auklėtiniai. Tarp apdovanotųjų daug bendrojo lavinimo mokyklų mokinių („Atgimimo“ gimnazijos, Draugystės ir „Gerosios vilties“ vidurinių mokyklų), sporto klubų „Kovotojas“ ir „Skorpionas“ išaugintų čempionų bei Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro parengtos tinklininkių ir futbolininkų komandos.
Mero padėkos ženklu apdovanoti ir mokytojai, kurių 2009 m. išugdyti abiturientai puikiai išlaikė valstybinius brandos egzaminus, tai: Alma Legeikienė, Draugystės vidurinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, Raisa Svetličnaja, taip pat šios mokyklos istorijos mokytoja metodininkė, Jelizoveta Mackevičienė, „Verdenės“ gimnazijos ir „Gerosios vilties“ vidurinės mokyklos matematikos mokytoja ekspertė. Iš neformaliojo švietimo įstaigų tokį apdovanojimą pelnė Č. Sasnausko muzikos mokyklos mokytoja ekspertė Vita Pimpienė už puikų mokinių pasirengimą įvairiems tarptautiniams ir respublikiniams muzikos konkursams.
Iš viso pagerbti ir paskatinti 123 miesto gabiausi mokiniai ir jaunieji sportininkai.
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjos Astos Sieliūnienės baigiamieji žodžiai akcentavo miesto gabių vaikų ir jaunimo proto, talento ir jėgos naudą ir reikšmę mūsų miestui, šaliai, pasauliui, paragino nesustoti ties pasiektu, padrąsino jaunus žmones naujiems ieškojimams ir atradimams, paskatino kūrybai, nuteikė juos toliau tobulintis, siekti naujų tikslų bei prisidėti prie bendros ateities kūrimo.
Renginys tęsėsi prie šventinio vaišių stalo, kuris taip pat tapo savotiška jaunų žmonių kompetencijų ir gebėjimų išraiška – stalą serviravo ir aptarnavo būsimieji padavėjai – Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro mokiniai. Švelni muzika, malonus bendravimas, nauji sumanymai, gera nuotaika tapo šio renginio neatsiejama dalimi.
Tikimės, kad mūsų gabiausių vaikų ir jaunimo 2009 m. gerų rezultatų viešo pripažinimo ir pagarbos šventė taps savotišku impulsu naujiems pasiekimams 2010 m.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žana ŠIROKINA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта