Palangiškiai ruošiasi Stintų šventei
Įdomu žinoti 04 02 2019 1064 peržiūros

Palangiškiai ruošiasi Stintų šventei

Savaitgalį vyksiančiai Stintų šventei intensyviai besirengiantys palangiškiai atvykusiuosius žada nustebinti ne tik žuvų bei renginių gausa, bet ir ypatingu stintų skoniu. Norėdami šventės „kaltininkei“ suteikti naujo prieskonio, jie šios žuvies ruošimui nusprendė pasitelkti netgi gintarą. 

Pasak renginio sumanytojo verslininko Klaido Pakutinsko, tradiciškai Stintų šventėje populiariausias patiekalas yra miltuose apvoliota kepta stinta. 

„Visuomet stintų sezonas prasideda nuo aliejuje keptos, miltuose apviliotos stintos. Kai atsivalgoma šiuo būdu paruoštos stintos, pradedama ją marinuoti, vėliau - rūkyti bei kitaip gaminti“, - sakė K. Pakutinskas. 

Tad atvykusieji į Stintų šventę raginami vien tik kepta stinta neapsiriboti, kadangi kavinių ir restoranų virtuvių šefai, taip pat - Stintų šventės metu vykstančio Lietuvos žuvies barbekiu čempionato dalyviai pasitelks visą išmonę, kad stintą savo svečiams patiektų naujai, įdomiai ir skaniai. 

Pasak vieno iš Stintų šventės organizatorių Nerijaus Stasiulio, Lietuvos žuvies barbekiu čempionato dalyviai Stintų šventės svečius kasmet nustebina savo išmone bei profesionalumu. 

„Šiame čempionate dalyvauja geriausi grilio meistrai su savo komandomis, ir čempionatui jie labai rimtai rengiasi - jo metu kasmet gimsta nauji receptai. Virtuvės šefai siekia kelti savo reitingus, taip pat - parodyti kitiems čempionato dalyviams naujienas, pristatyti gamybos subtilybes. Bet svarbiausia šiame čempionate yra tai, kad jo metu kuriami nauji receptai“, - kalbėjo N. Stasiulis. 

Žuvies barbekiu čempionato dalyviai Stintų šventės metu pagamins po du patiekalus, skirtus konkursui, bei po vieną reprezentacinį - visuomenei. Didelis dėmesys bus skiriamas ne tik maisto gamybai, bet ir patiekalo pateikimui. Organizatoriai žada, kad Stintų šventės svečiai galės pasisemti nemažai naujų idėjų. 

Be jau įprastų šių žuvų ruošimo būdų, stintos, skumbrės ir lašišos bus kepamos su degintu gintaru. Renginio organizatoriai žada ir kitų kulinarinių eksperimentų - stintą marinuoti su gintaro actu. Taip marinuota stinta esą įgauna tvirtumo, ji tampa standesnė nei įprastai. 

Stintų šventę, kaip ir kasmet, paįvairins ne tik turtinga kultūrinė bei pramoginė programa, bet ir spalvingas kermošius, kurio metu savo dirbinius bei maistą siūlys apie pustrečio šimto tautodailininkų bei kulinarinio paveldo atstovų. Šventės metu skambės linksma muzika, vyks įvairios rungtys bei atrakcijos. 

Stintų šventė į Palangą visus sukvies vasario 8-10 dienomis, o daugiausiai linksmybių bus šeštadienį, vasario 9 d.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта