Pamėnkalnio galerijoje atidaroma edukacinė paroda „Matilda“
Kultūros ir sporto renginiai 03 03 2020 787 peržiūros

Pamėnkalnio galerijoje atidaroma edukacinė paroda „Matilda“

Sostinės Pamėnkalnio galerijoje antradienį atidaroma edukacinė paroda „Matilda: lėlinio animacinio filmo anatomija“.

Parodoje pristatomas režisieriaus Igno Meilūno naujausio trumpametražio lėlinio animacinio filmo „Matilda“ kūrybinis ir gamybinis procesas, maketai, filmo personažai, nesuskaičiuojamas kiekis veido išraiškoms skirtų detalių, eskizai, kadruotės, vaizdų iš gamybos proceso ir kt. Parodoje, kaip pažymima Pamėnkalnio galerijos pranešime, suteikiama itin reta galimybė įvairaus amžiaus lankytojams susipažinti su specifine animacijos kūrybine virtuve, apimančia muzikos, dailės, literatūros ir kitas meno rūšis. Filmo kūrybinė komanda – įvairių sričių profesionalai ir pripažinti kūrėjai.

Ši paroda, kaip ir pats filmas, skirta ne tik vaikams ar jų tėvams, sako jos organizatoriai. „Matilda“ – išraiškingų personažų kupinas pasakojimas apie mokymąsi bei gebėjimą savarankiškai mąstyti; apie susikalbėjimą, bandymą į tuos pačius dalykus pažvelgti skirtingų kartų akimis. Lėlinio animacinio filmo scenarijus paremtas čekų poeto, dramaturgo ir scenaristo Milošo Macoureko knygos „Du šimtai senelių“ motyvais.

Parodą lydi ir edukacinė programa, sudaryta iš kūrybinių dirbtuvių, teorinių ir praktinių užsiėmimų, adaptuotų įvairaus amžiaus dalyviams. Vaikų ir moksleivių grupėms kiekvieną galerijos darbo dieną rengiami išskirtiniai edukaciniai užsiėmimai, kuriuos ves profesionalios edukatorės. Šeštadieniai skiriami šeimų edukacijai.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Trumpametražio lėlinio animacinio filmo „Matilda“ premjera vyks kovo 21 d. kino teatre „Forum Cinema Vingis“.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта