Pandemijos metu mokykloms padės universitetai ir Vilniaus kolegija
Lietuva ir Baltijos šalys 25 09 2020 711 peržiūros

Pandemijos metu mokykloms padės universitetai ir Vilniaus kolegija

Aukštųjų mokyklų, rengiančių būsimus pedagogus, studentai pasirengę savanoriškai padėti mokytojams mokyklose ar organizuojant nuotolinį mokymą, į talką mokytojams taip pat ateina dėstytojai, siūlydami savo konsultacijas.

„Dėkojame aukštosioms mokykloms, dėstytojams, studentams, kad jie atsiliepė į ministerijos prašymą teikti papildomą pagalbą bendrojo ugdymo mokykloms. Pandemijos metu ugdymo įstaigoms tenka prisitaikyti prie kitokių veiklos sąlygų, pasunkėja mokytojų darbas, todėl aukštųjų mokyklų įsitraukimas yra labai naudingas, padėdami vienas kitam, sugebėsime suvaldyti ir įveikti COVID-19 iššūkius“, - sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Mokykloms talkins Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademija, Mykolo Romerio universiteto Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas, Vilniaus universiteto Vaikystės pedagogikos programoje dirbantys žmonės, Šiaulių universitetas, Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakultetas.

Šių aukštųjų mokyklų dėstytojai, programų vadovai pasirengę konsultuoti mokyklų vadovus, mokytojus, pagalbos mokiniui specialistus, organizuoti studentų savanorystę mokyklose. Nors studentai negali dirbti mokytojais, tačiau jie galėtų darbuotis kaip mokytojo padėjėjai, padėti mokytojams organizuoti ugdymą nuotoliniu būdu, taip pat atlikti pedagoginę praktiką, vadovaujami patyrusio pedagogo. 

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Bendrojo ugdymo mokyklos jau dabar gali kreiptis į aukštąsias mokyklas ir su jų atstovais tiesiogiai aptarti, kokios pagalbos šiuo metu reikėtų.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта