Pareigūnai sulaikė sukčiavimu įtariamus asmenis, kurie neteisėtai iš asmeninių žmonių sąskaitų nurašė beveik 35 tūkst. litų
Įvykiai ir kriminalas 20 01 2013 668 peržiūros

Pareigūnai sulaikė sukčiavimu įtariamus asmenis, kurie neteisėtai iš asmeninių žmonių sąskaitų nurašė beveik 35 tūkst. litų

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, operatyviai reaguodami ir tikrindami iš banko gautą informaciją, nustatė ir sulaikė šešis asmenis, kurie iš banko klientų sąskaitų neteisėtai pervedė ir vėliau išgrynino Vilniuje esančiuose bankomatuose ir banko skyriuose beveik 35 tūkst. litų.:::2012 m. gruodžio 27 d. Lietuvos kriminalinės policijos biure pagal gautą AB „SEB bankas" pranešimą buvo pradėtas ir toliau tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl žalingo programinio kodo (kompiuterinio viruso) sukūrimo ir neteisėto įdiegimo į informacinę sistemą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau - LR BK) 1982 straipsnio 1 dalis), neteisėto Lietuvoje veikiančio banko teikiamos elektroninės bankininkystės klientų autentifikavimo kodų ir slaptažodžių įgijimo ir laikymo (LR BK 214 straipsnio 1 dalis), neteisėto prisijungimo prie Lietuvoje veikiančio banko informacinės sistemos, panaudojant neteisėtai įgytus šio banko klientų autentifikavimo kodus ir slaptažodžius (LR BK 1981 straipsnio 1 dalis), neteisėtų finansinių operacijų atlikimo su Lietuvoje veikiančio banko klientų sąskaitose esančiomis piniginėmis lėšomis (LR BK 215 straipsnio 1 dalis) ir didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule (LR BK 182 straipsnio 2 dalis).

Tyrimo metu nustatyta, kad nuo 2012 m. gruodžio 14 d. iki 2012 m. gruodžio 27 d. AB „SEB bankas" gavo 9 klientų pranešimus dėl neteisėto piniginių lėšų iš asmeninių sąskaitų nurašymo, naudojantis internetinės bankininkystės sistema. Visuose pranešimuose klientai teigė, kad sąskaitose nurodytų operacijų neatliko, asmenų, į kurių sąskaitas buvo pervesti pinigai, nepažįsta, ir niekas, be jų žinios, šių pavedimų atlikti negalėjo. Tokiu būdu iš klientų sąskaitų neteisėtai buvo pervesta ir vėliau išgryninta Vilniuje esančiuose bankomatuose ir banko skyriuose 34 980 litų.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai operatyviai reaguodami ir tikrindami minėtą gautą AB „SEB bankas" informaciją, nustatė ir sulaikė šešis asmenis. Keturiems iš jų buvo pareikšti įtarimai dėl svetimo turto įgijimo apgaule pagal LR BK 182 str. 1 d. Vienam asmeniui yra pareikštas įtarimas dėl neteisėtų finansinių operacijų atlikimo su Lietuvoje veikiančio banko klientų sąskaitose esančiomis piniginėmis lėšomis pagal LR BK 215 str. 1 d. ir dėl svetimo turto įgijimo apgaule, dalyvaujant organizuotoje grupėje, pagal LR BK 182 str. 2 d. Minėtas asmuo šiuo metu yra suimtas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Policija atkreipia dėmesį, kad žmonės turi būti atidūs, nepalikinėtų ir neperduotų savo prisijungimo prie internetinės bankininkystės kodų tretiesiems asmenims. Taip pat, pastebėjus bet kokius įtarimą keliančius kompiuterio, bankinės sistemos veiksmus, pvz. prašymus suvesti prisijungimo kodus ar suteikti kitą konfidencialią informaciją, prašome nedelsiant kreiptis į policiją bei banką.

policija.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта