Parlamentaras siūlo įstatyme atsisakyti sovietinio relikto
Lietuva ir Baltijos šalys 21 11 2022 677 peržiūros

Parlamentaras siūlo įstatyme atsisakyti sovietinio relikto

Kalbant apie visai šaliai aktualius, visos šalies mastu vykstančius renginius, įvykius, reiškinius siūloma atsisakyti sovietines realijas primenančios sąvokos „respublikinis“, o vartoti žodžius „valstybinis, nacionalinis, šalies“.

Tokį pasiūlymą naujos redakcijos Kultūros centrų įstatymo projektui įregistravo Seimo Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Kristijonas Bartoševičius.

„Lietuvos Respublikos lygmeniu vykstančių renginių nereikėtų įvardinti kaip respublikinių, kadangi anot Valstybinės lietuvių kalbos komisijos (VLKK), būdvardis „respublikinis“ junginiuose „respublikinis rašinių konkursas, respublikinė ligoninė, respublikinis projektai“ ir pan. sietinas su trečiąja žodžio „respublika“ reikšme (ist. valstybių sąjungos narė), nusakančia ne dabarties, o praeities (sovietinio laikotarpio) realijas. Dėl šios priežasties nusakant visai šaliai aktualius, visos šalies masto įvykius, reiškinius ir pan., vartotini žodžiai valstybinis, nacionalinis, šalies ir kt“,- savo pasiūlymą argumentuoja parlamentaras K. Bartoševičius.

Kultūros centrų įstatymo projekte numatyta, kad „Lietuvos nacionalinis kultūros centras organizuoja ar dalyvauja organizuojant tarptautinius, respublikinius ir regioninius mėgėjų meno ir etninės kultūros renginius“.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Įstatymo projekte taip pat nurodoma, kad savivaldybės taryba užtikrina savivaldybių kultūros centrų finansavimą ir kitokį prisidėjimą prie savivaldybės teritorijoje veiklą vykdančių savivaldybės kultūros centrų veiklos, mėgėjų meno kolektyvų dalyvavimo tarptautinėse, respublikinėse, regioninėse kultūrinėse programose, dainų šventėse.

Seimo nario K. Bartoševičiaus pasiūlymas būtų aktualus ir dainų šventėms, kurios šio metu įstatymo projekte yra klasifikuojamos - tarptautinės, respublikinės ir regioninės.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта