Paryžiuje į mitingą prieš antisemitizmą susirinko apie 20 tūkstančių žmonių
Pasaulyje 20 02 2019 824 peržiūros

Paryžiuje į mitingą prieš antisemitizmą susirinko apie 20 tūkstančių žmonių

Antradienio vakarą Paryžiaus Respublikos aikštėje į mitingą prieš antisemitizmo nuotaikų stiprėjimą Prancūzijoje susirinko apie 20 tūkstančių žmonių. Tai pranešė televizijos kanalas BFM. 

Manifestaciją surengė keliolika Prancūzijos partijų. Savo pareiškime jos išsakė susirūpinimą dėl padažnėjusių antisemitinių išpuolių šalyje pastaraisiais metais ir paragino prancūzus išeiti į miestų gatves ir parodyti nacionalinę vienybę. 

Daugelis mitingo dalyvių atsinešė plakatus „Antisemitizmui ir neapykantai - ne!”, „Už nacionalinę vienybę!”, „Stabdykime smurtą!”. Akcijoje Paryžiuje dalyvavo Prancūzijos ministras pirmininkas Edouard`as Philippe`as, oficialus šalies vyriausybės atstovas Benjaminas Griveaux, sostinės mere Anne Hidalgo. Tarp manifestacijos dalyvių buvo ir „geltonųjų liemenių” judėjimo atstovų. 

Didelės protesto pries antisemitizmą akcijos antradienį taip pat vyko Tulūzoje, Monpeljė, Lilyje, Nicoje, Strasbūre ir kituose Prancūzijos miestuose. 

Prancūzijos VRM duomenimis, pernai šalyje buvo užfiksuotas 541 antisemitizmo apraiškų atvejis. 

Naktį į vasario 19-ąją nežinomi piktadariai išniekino apie 80 kapų žydų kapinėse Elzase, į šiaurės rytus nuo Strasbūro. Prokuratūra tiria šio incidento aplinkybes.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта