Pas pensininkę, gavusią baudą už kačių maitinimą, bėdos nesibaigia (video)
Visagine 16 10 2018 1494 peržiūros

Pas pensininkę, gavusią baudą už kačių maitinimą, bėdos nesibaigia (video)

Prieš pora mėnesių mes papasakojome apie pensininkę Nadeždą Kirilovna Ovčinikovą, kuri gavo baudą už kačių maitinimą ir antstoliams turėjo sumokėti 313 eurų.

Mūsų straipsnis gavo daug atsiliepimų. Daugelis žmonių, ir ne tik tie, kas gyvena Visagine, norėjo padėti pensininkei atsiskaityti su įsiskolinimu antstoliams ir atnešdavo pinigus tiesiogiai nurodytu adresu. Šiai dienai įsiskolinimas praktiškai padengtas, liko viena 15 eurų įmoka.

Iš Nadeždos Kirilovnos gaunamos pensijos kiekvieną mėnesį buvo išskaičiuojami 75 eurai, kuriuos ji taip pat, kiekvieną mėnesį, kompensuodavo iš tų pinigų, kuriuos jai atnešdavo pažįstami ir nepažįstami žmonės. Tačiau buvo ir lieka nemažai tų, kurie norėtų padėti pensininkei pavedimu į banko sąskaitą, todėl publikuojame jos sąskaitos numerį Swedbank banke:

LT50 7300 0101 2961 0459 (Nadežda Ovcinikova)

Rugpjūčio mėnesį jūsų korespondentė aplankė Nadeždą Kirilovną ir jos pažįstamą Liudmilą Voroncovą, kuri arčiausiai dalyvauja šios vienišos moters likime, ir mes labai apsidžiaugėme tuo, kad sunki situacija su įsiskolinimu buvo išspręsta. Tuo pačiu aplankėm miškelį esanti šalia parduotuvės “Norfa” pirmame mikrorajone, kur 81-rių metų Kirilovna įrengė 3 (!) “kačių namukus” ir vietą kačių maitinimui, kurią aplanko ne tik jinai, bet ir kiti kačių “maitintojai”.



Vienas iš namukų net nespėjo patamsėti nuo laiko, nes pensininkė jį įrengė visai neseniai. Aišku ne savarankiškai, o padedant vyrui, kuris šį namuką pagamino ir atvežė, pasak Nadeždos Kirilovnos, visa tai kainavo 15 eurų.

Pagyvenusi moteris švelniai kvietė kates, kurios nebijojo pasirodyti ir skubėjo į visai neblogą vakarienę (kačių konservus, šviežią žuvį, šiltą vandenuką), ir papasakojo apie tai, kaip ji ruošiasi apšildyti namukus žiemos sezonui.



Šia gražia dalimi, iliustruota nuotraukomis ir vaizdo įrašu, ir norėtųsi baigti eilinį straipsnį apie Nadeždą Ovčinikovą.

Tačiau penktadienį, spalio 12 d., ankstų rytą, iki 8 valandos, kažkas išvežė visus namukus. Pasak Nadeždos Kirilovnos, to liudininku tapo vyras, kuris ir papasakojo jai, kaip atvažiavo krautuvas, į kurį buvo sukrauti ir išvežti visi “kačių namukai”.


Nuotraukoje: namukų jau nebėra.

Nustatyti, kieno tai rankų darbas, mums nepavyko, nei viena miesto teritoriją tvarkantį įmonė, nei už ją atsakingas savivaldybės administracijos skyrius neturi nieko bendro su “kačių namukų” išvežimu. Tikras detektyvas!

Ką gi dabar daryti su 7 ar daugiau kačių ir katinų, kuriems teks žiemoti gatvėje? Gyvūnų prieglaudos “Padėk man” direktorė Aliona Liachovič sako, kad joje šiuo metu gyvena 106 katės ir priimti daugiau gyvūnų nėra galimybės.

Taip pat, Aliona paaiškino, kad laukiniai katinai, o jie tokiais tampa vos per 3 mėnesius, nepritampa prieglaudoje, keletas tokių žuvo jau žuvo.

Išeitis- sterilizuoti kates ir palikti jas laisvėje. “Kitose šalyse valdžia ragina gyventojus maitinti benamius gyvūnus, o pas mus už tai yra baudžiama,- sako A. Liachovič,- Dabar mes bendradarbiaujame su Zarasų savivaldybe ir matome, kaip ten, daugiabučių kiemuose, tam skirtomis valandomis yra maitinamos katės. Kiekviename name yra atsakingas asmuo, kuris prižiūri tvarką. Maitinti tikrai reikia, tik darant tvarkingai”.

Aliona mano, kad maitinimo vieta miškelyje netoli “Norfos”, kur paprasti praeiviai nesilanko, tikrai
niekam netrukdo, bet svarbiausia, kad ten visada būtų švara.

Beveik prieš metus merė Dalia Štraupaitė pamatė problemos sprendimą tame, kad kačių maitinimo taškuose būtų įrengti “kačių namukai”. Tačiau įgyvendinti šio sumanymo nepavyko- gyventojai pradėjo reikšti nepasitenkinimą.

Bet miškelis prie “Norfos” yra toli nuo gyvenamųjų namų, yra žmonės, kurie maitina kates ir prižiūri tvarką. Tad kodėl gi nepagaminus 2-3 “kačių namukus” ir jų ten neįrengus?

Ar bus tokiu būdu išspręstas šis klausimas, nežinia. O tuo tarpu, darbšti pensininkė užsiperka šiaudais, kad galėtų apšildyti urvus, kuriuose katės gali pasislėpti nuo šalčių.

Ina Negoda, nuotraukos ir vaizdo įrašas autoriaus.

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта