Pasaulyje rekordiškai išaugo pabėgėlių skaičius
Pasaulyje 18 06 2020 702 peržiūros

Pasaulyje rekordiškai išaugo pabėgėlių skaičius

Pasaulyje toliau auga pabėgėlių skaičius. Pernai dėl karų, smurto, konfliktų ar persekiojimo baimės 1 proc. planetos gyventojų buvo palikę savo gimtinę. Iš viso pabėgėlių buvo 79,5 mln., sakoma JT pabėgėlių agentūros (UNHCR) ataskaitoje.

Šis skaičius yra naujas rekordas per beveik 70 metų UNHCR istoriją. Jis nuo 2010 metų, kai pabėgėlių buvo kiek daugiau nei 40 mln., kone padvigubėjo. Naujas padidėjimas daugiau kaip 12 proc. arba beveik 9 mln. žmonių yra labai spartus. Tačiau tai lėmė ir tai, kad UNHCR pirmą kartą į naują kategoriją įtraukė užsienyje esančius Venesuelos gyventojus.

Tačiau ir be jų pabėgėliais pasaulyje buvo daugiau žmonių nei metais anksčiau. Savo šalį palikusių pabėgėlių skaičius siekė 26 mln. ir praktiškai nekito. Tačiau vadinamųjų vidaus pabėgėlių padaugėjo nuo 41,3 mln. 2018 metų pabaigoje iki 45,7 mln. Didėjo ir prieglobsčio prašytojų skaičius – nuo 3,5 iki 4,2 mln. Kadangi tarp jų yra ir migrantų, kurie galiausiai nebuvo pripažinti pabėgėliais, UNHCR juos išskyrė į atskirą kategoriją.

Koronaviruso krizė ir su tuo susijęs gyventojų skurdas gali padidinti pabėgėlių srautus į Europą, Ženevoje sakė UNHCR vadovas Filippo Grandis.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта