Pasieniečiai palaiko organų donorystę – norintieji pasirašė sutikimus Donoro kortelei
Lietuva ir Baltijos šalys 13 04 2021 570 peržiūros

Pasieniečiai palaiko organų donorystę – norintieji pasirašė sutikimus Donoro kortelei

Prie operatyvaus transplantacijos proceso, kai prireikia skubaus organo pergabenimo, prisidedantys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai išreiškė ir savo vertybinę poziciją – pasirašė sutikimus Donoro kortelei gauti.

Sulaukę Nacionalinio transplantacijos biuro prie Sveikatos apsaugos ministerijos kvietimo pasirašyti sutikimus Donoro kortelei gauti, apsisprendusieji pasieniečiai išreiškė geranorišką valią savo organus dovanoti sunkiai sergantiems ir transplantacijos laukiantiems žmonėms, kai patiems jų nebereikės, praneša Nacionalinis transplantacijos biuras.

Itin sudėtingas transplantacijos procesas sujungia ne tik daugiadalykę medikų komandą atliekant pačias operacijas, bet ir įvairias kitas tarnybas jį organizuojant ir įgyvendinant. Tarp pagalbą teikiančiųjų – ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos valdyba, kuri, prireikus išskirtinai skubaus organų pergabenimo, Nacionaliniam transplantacijos biurui suteikia pagalbą organus skraidinant sraigtasparniu ir taip užtikrinant jų operatyvų pristatymą. Tai itin svarbu iš kitos šalies ar tolimesnio miesto į transplantacijos centrą gabenant širdį ar plaučius, nes jų išemijos laikas itin trumpas, pažymima Nacionalinio transplantacijos biuro pranešime.

Šiuo metu Lietuvoje organų ir audinių transplantacijos laukia apie 400 žmonių, tarp jų – 19 vaikų. Šiais metais registruoti jau 23 potencialūs donorai. Dovanoti organai ir audiniai išgelbėjo gyvybes ar gyvenimo kokybę pagerino daugiau kaip 50-čiai sunkių ligonių.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Didžiausia laukiančių pacientų dalis laukia inksto, kepenų bei ragenos transplantacijos. Jų persodinimo operacijų ir yra atliekama daugiausiai.

Nacionalinio transplantacijos biuro duomenimis, Lietuvoje Donoro kortelę turi jau 35 774 žmonės. Donoro kortelė – tai simbolinė asmens valios išraiška, kad jis pritaria organų donorystei bei sutinka dovanoti savo organus sunkiai sergantiems pacientams, kai pačiam jų nebereikės, ir taip išgelbėti žmonių gyvybes ar pagerinti jų gyvenimo kokybę. Vienas organų donoras gali išgelbėti iki 7 sergančiųjų.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта