Paskutinį skambutį švenčiantiems abiturientams
Visagine 20 05 2019 823 peržiūros

Paskutinį skambutį švenčiantiems abiturientams

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato pareigūnai sveikina miesto mokyklų abiturientus paskutiniojo skambučio proga ir primena švenčiant būti supratingais ir tolerantiškais, laikytis bendrų elgesio ir saugaus eismo taisyklių, atsižvelgti ir gerbti suaugusiųjų nuomonę. Primename, kad draudžiama: pažeisti viešąją tvarką, t. y. viešoje vietoje vartoti necenzūrinius žodžius ar gestus, įžeidžiamai kibti prie žmonių, atlikti kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį (bauda nuo 30 iki 240 eurų),  vartoti alkoholinius gėrimus viešosiose vietose arba pasirodyti neblaiviam (bauda nuo 20 iki 200 eurų, primename, kad alkoholinius gėrimus leidžiama įsigyti, turėti ir vartoti 20 metų ir vyresniems asmenims), triukšmauti viešosiose vietose, o vakare (nuo 19 val. iki 22.00 val.) ir nakties (nuo 22.00 val iki 07.00 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose (bauda nuo 20 iki 300 eurų). Taip pat remiantis kelių eismo taisyklėmis, mieste, gyvenvietėse neleidžiama naudoti garso signalų, išskyrus tuos atvejus, kai jie būtini, kad būtų išvengta eismo įvykio. Jokia šventinė atributika negali dengti automobilio valstybinio numerio, riboti matomumą vairuotojui ar kitaip kaip trukdyti jam bei kelti pavojų kitiems eismo dalyviams.

Taip pat draudžiama pavojingai ar chuliganiškai vairuoti bei vairuoti, vežti keleivius esant neblaiviems ar apsvaigusiems nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Keleiviai taip pat privalo laikytis kelių eismo taisyklėse numatytų reikalavimų ir pareigų keleiviams, t. y. draudžiama važiuoti išlindus per automobilio langą, liuką, sėdint bagažinėje, švilpti, garsiai šaukti ar kitaip kaip trukdyti vairuotojui ir kitiems eismo dalyviams. Visi keleiviai važiuodama privalo būti prisisegę saugos diržus. Atsainus požiūris ar reikalavimų ignoravimas gali kainuoti jauniesiems vairuotojams neseniai įgytą vairuotojo pažymėjimą.

Jei visi elgsimės pilietiškai, sąmoningai ir saugiai ne tik savo, bet ir aplinkinių atžvilgiu, tuomet ir šventinis skambutis neaidės skaudžiai.

Linkime gražios ir saugios šventės!

Apie pastebėtus teisės ar viešosios tvarkos pažeidimus prašome pranešti policijai telefonu 112.


Visagino policijos komisariato informacija

news.tts.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта