Patikrinus metalo dirbtuves nustatyta įvairių pažeidimų
Įvykiai ir kriminalas 05 06 2013 827 peržiūros

Patikrinus metalo dirbtuves nustatyta įvairių pažeidimų

2013 m. balandžio - gegužės mėn. Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuras organizavo tarptautinės priemonės - nusikalstamų veikų ir teisės pažeidimų, susijusių su metalų vagystėmis bei nelegalia apyvarta, išaiškinimas ir užkardymas - vykdymą Lietuvoje.:::Administracinių teisės pažeidimų ir eismo įvykių registro (toliau - ATPEIR) duomenimis, 2013 metais policijos pareigūnai surašė 23 protokolus dėl tvarkos pažeidimų pagal ATPK 1932 straipsnį.

Pirminiais ATPEIR duomenimis, 9 protokolai surašyti šių metų gegužės mėnesį, o priemonės „Metalai" vykdymo metu policijos pareigūnai pagal minėtą straipsnį nustatė 3 pažeidimus.

Tarptautinę priemonę „Metalai" policijos pareigūnai vykdė kartu su Aplinkos apsaugos agentūros, Muitinės departamento prie Finansų ministerijos, Valstybinės darbo inspekcijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Finansų ministerijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnais ir kompetentingais darbuotojais.

Priemonės metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, patikrinę Kaune, R. Kalantos g. esančios įmonės teritoriją, aptiko apie 281 t juodojo metalo (tai 10 kartų daugiau nei iš nelegalios apyvartos išimta juodojo metalo laužo per visus 2012 metus), kurį pagal buhalterinius dokumentus įmonė supirko iš juridinių asmenų. Įmonė neturėjo Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimo vykdyti tokią veiklą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto vertimosi ūkine finansine ar profesine veikla pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 202 str. 1 dalį. Įmonei apribota nuosavybės teisė į minėtą metalo laužą. Už tokias nusikalstamas veikas baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai. Policijos registruojamų įvykių registro duomenimis, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nagrinėja ne vieną atvejį, kai pavogtas metalo laužas randamas metalo laužo supirktuvėje. Daugiau duomenų apie priemonės „Metalai" vykdymą bus pateikta apibendrinus gautus duomenis iš vykdant priemonę dalyvavusių institucijų.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad ypač didelę žalą padaro geležinkelio įrangos ir telekomunikacijos ryšio bei elektros energijos tiekimo kabelių vagystės. Yra sutrikdomas ryšio, elektros energijos tiekimas, traukinių eismas: sutrikus traukinių eismui iškyla grėsmė geležinkelių transporto eismo saugumui; kol nėra sutvarkyti pažeisti kabeliai, visuomenė netenka galimybės naudotis elektros prietaisais, telefono ryšiu, sutrinka apsauginės ar gaisro signalizacijos veikimas.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, 2010 metais užregistruoti 557 atvejai, kai vagystės (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. „Vagystė") pasikėsinimo dalykas buvo netaurieji metalai, ir 703 atvejai, kai pasikėsinimo dalykas buvo laidai, 2011 metais atitinkamai - 895 netauriųjų metalų vagystės ir 728 laidų vagystės atvejai; 2012 metais užregistruoti 796 netauriųjų metalų ir 517 laidų vagystės atvejai.

Policijos įstaigos, vykdydamos pavestas kontrolės funkcijas užkardant ir atskleidžiant administracinius teisės pažeidimus bei nusikalstamas veikas ekonomikai ir verslo tvarkai, 2010 metais nustatė 31 netauriųjų metalų laužo ir atliekų supirkimo, apskaitos ir saugojimo tvarkos pažeidimą pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau - ATPK) 1932 straipsnį, 2011 metais nustatyti 44, o 2012 m. - 21 pažeidimas. Iš nelegalios apyvartos 2010 metais buvo išimta apie 25 tūkst. kg netauriųjų metalų, 2011 metais - 13,5 tūkst. kg, o 2012 m. apie 27,8 tūkst. kg netauriųjų metalų.

Policija su turimais prevencijai finansiniais ištekliais deda visas pastangas, kad būtų pasiekta kuo geriausių rezultatų užkardant netauriųjų metalų vagystes.

policija.lt

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта