Per išpuolius Šri Lankoje žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 359
Įvykiai ir kriminalas 24 04 2019 715 peržiūros

Per išpuolius Šri Lankoje žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 359

Per išpuolius Šri Lankoje žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 359. Tai trečiadienį paskelbė policija. Be to, suimta daugiau įtariamųjų.

Policijos duomenimis, naktį į trečiadienį ligoninėse nuo sužalojimų mirė 38 asmenys. Daugiau kaip 400 vis dar gydomi, kai kurių jų būklė - kritiška.

Velykų sekmadienį septyni savižudžiai Šri Lankoje beveik tuo pat metu susisprogdino trijose bažnyčiose keliuose miestuose ir trijuose prabangiuose viešbučiuose sostinėje Kolombe. Po kelių valandų dar du sprogimai nugriaudėjo nedideliame viešbutyje ir gyvenamajame rajone Kolombo priemiesčiuose.

Anot duomenų, nuo antradienio vakaro taip pat būta 18 naujų areštų - iš viso jau suimta 60 asmenų. Ministras pirmininkas Ranilas Wickremesinghė antradienį pareiškė, kad dar yra besislapstančių įtariamųjų, iš kurių kai kurie turi sprogmenų. Ar tarp naujai sulaikytųjų yra šie asmenys, kol kas neskelbiama.

Žuvusių užsieniečių skaičius, Šri Lankos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, siekia 34. Jie yra iš įvairių šalių, tarp jų - Indijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Kinijos, Nyderlandų, Ispanijos ir Turkijos. 14 užsieniečių laikomi dingusiais.

Atsakomybę už atakas prisiėmė „Islamo valstybės“ džihadistai.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта