Per keturis vakcinacijos mėnesius gauti 2 579 pranešimai apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas į vakcinas
Lietuva ir Baltijos šalys 10 05 2021 510 peržiūros

Per keturis vakcinacijos mėnesius gauti 2 579 pranešimai apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas į vakcinas

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) surengtoje konferencijoje pirmadienį informuota, kad iš viso Lietuvoje per keturis skiepijimo mėnesius gauti 2579 pranešimai apie nepageidaujamas reakcijas į vakcinas.

„Tai sudaro 0,27 proc. nuo bendro vakcinacijų skaičiaus“, – sakė VVKT viršininkas Gytis Andrulionis.

Pasak jo, Lietuvoje iki balandžio pabaigos jau buvo sunaudota 955 tūkst. vakcinų dozių. Kartu VVKT viršininkas priminė, kad Lietuvoje skiepijama keturiomis vakcinomis. Anot jo, per ketvirtąjį vakcinacijos mėnesį gauti 837 pranešimai apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas į vakcinas.

Pasak VVKT viršininko, po vakcinos „Comirnaty“ gauta 218 pranešimų, po „Moderna“ vakcinos – 58, o po vakcinos „Vaxzevria“ – 559 pranešimai apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas.

„Tai yra absoliučiai dominuojanti vakcina dėl pranešimų, bet tai gali būti susiję ir su tuo, kad didesnis reaktogeniškumas yra būtent po pirmos „AstraZeneca“ vakcinos dozės“, – spaudos konferencijoje sakė G. Andrulionis.

Jo teigimu, dėl „Johnsson & Johnsson“ gaminamos „Janssen“ vakcinos pranešimų apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas VVKT kol kas nėra gavusi.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad dėl „Johnsson & Johnsson“ vakcinos įtariamų nepageidaujamų reakcijų Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba pranešimų nėra gavusi iki šiol. Tai, matyt, yra susiję su tuo, kad yra labai nedidelis kiekis suvakcinuota iki balandžio pabaigos – 112 vakcinų“, – teigė G. Andrulionis.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Dėl galimo nepageidaujamo poveikio moterys kreipiasi dažniau nei vyrai

Kaip sakė VVKT viršininkas, balandžio mėnesį gauti 795 pranešimai, apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas, buvo klasifikuoti kaip vidurinio ar lengvo sunkumo. 42 – kaip sunkūs atvejai.

„Toliau išlieka tendencija, kad moterys ženkliai daugiau pranešimų pateikia nei vyrai", – sakė jis.

„Praėjusį mėnesį vyrai pateikė 224 (pranešimus apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas – ELTA), o 613 – moterys. Amžiaus ribos išlieka labai plačios: nuo 18 iki 95 metų“, – sakė jis.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта