Pirmą kartą atvirai vykdoma nepriklausomų rinkimų stebėtojų registracija
Rinkimai 2019 07 02 2019 1523 peržiūros

Pirmą kartą atvirai vykdoma nepriklausomų rinkimų stebėtojų registracija

Prasideda pirmoji atvira registracija piliečiams, norintiems tapti nepriklausomais rinkimų stebėtojais. Nuo šių metų rinkimų įstatymuose numatyta galimybė stebėtojus deleguoti ne tik politinėms partijoms, bet ir nevyriausybinėms organizacijoms. Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ vykdo nepriklausomą rinkimų stebėjimą ir šiemet ketina stebėjimui parengti didžiausią skaičių nepriklausomų stebėtojų, kurie turės galimybę nešališkai stebėti visus rinkimų etapus.

Norintys stebėti išankstinį balsavimą savivaldybėse, specialiuose punktuose ar namuose, taip pat balsavimą rinkimų dieną apylinkėse ir balsų skaičiavimą, privalo gauti Vyriausiosios rinkimų komisijos išduodamus stebėtojo pažymėjimus. Todėl pirmiausia jie turės išklausyti „Baltųjų pirštinių“ organizuojamus mokymus bei susipažinti su rinkimų taisyklėmis.

Nepriklausomais stebėtojais registruotis kviečiami pilnamečiai Lietuvos Respublikos piliečiai, nepriklausantys politinėms partijoms, nedirbantys politinio pasitikėjimo postuose ar rinkimų štabuose.

Registracija vyksta internetu iki vasario 18 dienos: https://goo.gl/forms/GdsAs6DD3RPaW0Th2 

Savanoriai stebėtojai balsavimo metu užtikrinta įstatymų ir kitų teisės aktų laikymąsi, tikslų rinkimų komisijų darbą, fiksuoja galimus pažeidimus ir apie juos informuoja atsakingas institucijas.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ yra vienintelė nepolitinė rinkimų stebėjimo organizacija Lietuvoje, siekianti užtikrinti skaidrius rinkimus bei stiprinti pilietinę visuomenę.

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта