Pirmą kartą Visagine!
Visagine 28 10 2022 1052 peržiūros

Pirmą kartą Visagine!

Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Bado meistras“, apkeliavęs daugelį prestižinių pasaulio scenų, pirmą kartą bus rodomas Visagine – lapkričio 4 d. 18 val. VKC salėje „Draugystė.

„Bado Meistras“ – tai pastatymas pagal Franco Kafkos apsakymą, atspindintį skausmingas kūrėjo paieškas ir amžiną tobulumo siekimą. Pagrindinį vaidmenį režisierius patikėjo aktorei Viktorijai Kuodytei.

„Bado Meistre“ E. Nekrošius ironizuoja pats save ir savo indėlį į teatro meną taip nutrūktgalviškai, kaip tą gali daryti tik didieji menininkai. Jis apgauna lūkesčius žiūrovų, atėjusių sulyginti Kafkos tekstą su sceniniu analogu. Ryžtingai atmesdamas savo niūrų simbolizmą, paverčia jį klounada, kurioje „metaforos“ tampa klounų „gegais“, o jų pasirodymų struktūra primena aikštės balaganą. Jis atmeta gražbylystę, nusipurto gerbėjų ir tyrinėtojų užkrautus jam įpareigojimus. Jis liudija teatrą kaip gyvą ir betarpišką kūrybą, kuriai nesvetimas chuliganiškumas“ (A. Pronin).

 

Spektaklis rodomas lietuvių kalba su subtitrais rusų kalba.

Bilietai parduodami www.bilietai.lt ir VKC „Draugystė kasoje (Parko g. 7).

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта