Pirmieji daugiabučiai atsisako šiukšlių šalinimo šachtų
Visagine 14 07 2023 430 peržiūros

Pirmieji daugiabučiai atsisako šiukšlių šalinimo šachtų

Visagino savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir rinkliavų skyriaus specialistai dalinasi pozityviomis naujienomis – sulaukė pirmųjų daugiabučių atstovų oficialių prašymų atsisakyti šiukšlių šalinimo šachtų. Patys pirmieji tvarų sprendimą priėmė Statybininkų g. 8 namo gyventojai, kurių vietinės rinkliavos dydis sumažės, o tokio sprendimo nepriėmusieji – sulauks perskaičiuotų mokėjimo pranešimų su padidėjusia vietine rinkliava.

Informuojame, kad gyventojai su perskaičiuotais mokėjimo pranešimais galės susipažinti jau nuo liepos 12 dienos savitarnos svetainėje adresu https://rinkliava.visaginas.lt, o 2023 m. rugpjūčio pabaigoje – gaus popierinius mokėjimo pranešimus.

Specialistai taip pat vis dar ragina gyventojus svarstyti dėl šiukšlių šalinimo šachtų atsisakymo, taip ne tik optimizuojant išlaidas, bet ir prisidedant prie visuotinės tvarumo politikos, atliekų rūšiavimo, kurį jau sėk-

mingai vykdo kitų Lietuvos miestų gyventojai.

Primename, kad vietinę rinkliavą už 2023 m. trečiąjį ketvirtį reikia sumokėti iki 2023 m. rugsėjo 30 dienos.

Šių metų birželio 15 dienos posėdyje Visagino savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kuriuo buvo pakeistas Visagino savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatų priedas.

Numatoma, kad indeksuojant vietinės rinkliavos dydžius, rinkliava vidutiniškai didėja 24,19 proc. Atliekų turėtojams už gyvenamosios paskirties NT objektus, kur yra įrengtos atliekų išmetimo šachtos, rinkliavos dydis padidės 95,59 proc., o atliekų turėtojams už gyvenamosios paskirties NT objektus, kur nėra įrengtos atliekų išmetimo šachtos, rinkliavos dydis sumažės 20 proc.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта