Planuojamos vykdyti gaisrų prevencijos akcijos
Visagine 17 02 2022 617 peržiūros

Planuojamos vykdyti gaisrų prevencijos akcijos

2021 m. Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija patvirtino Gaisrų prevencijos veiksmų planą, kuriame pažymėta, kad priešgaisrinė sauga ir saugus elgesys gyventojų būstuose – aštri ir jautri visuomenės problema. Tai patvirtina ir šių metų skaudi statistika. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis per pirmąjį šių metų mėnesį Lietuvoje jau kilo 641 gaisras, jų metu žuvo 10 žmonių, o 12 gyventojų patyrė traumų. Daugiausia gaisrų sausio mėnesį kilo gyvenamosios paskirties pastatuose – 315, t. y. 49,1 proc. visų gaisrų. Pagrindinės gaisrų, kurių metu gyventojai patiria traumų arba žūsta, priežastys – neatsargus žmogaus elgesys su ugnimi, neatsargus rūkymas, elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimai, krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai bei gedimai, pašalinis ugnies šaltinis.

Įgyvendinant nurodyto plano gaisrų prevencijos priemones gyvenamajame sektoriuje Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Visagino priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai kartu su Visagino savivaldybės institucijų ir įstaigų darbuotojais, kurie pagal jiems teisės aktuose pavestas funkcijas, dažniausiai bendrauja su vietos gyventojais, lankosi jų būstuose, nuo 2022 m. vasario mėn. Visagino savivaldybės teritorijoje pradeda vykdyti prevencines akcijas „Saugūs namai“, ,,Būk budrus– išvenk gaisro!“. Šių akcijų metu bus lankomi gyventojų būstai, teikiamos konsultacijos ir patarimai gaisrinės saugos klausimais, kaip pasirengti ir saugiai elgtis ekstremaliųjų įvykių metu, atkreipiamas dėmesys į tinkamą kietojo kuro krosnių, dūmtraukių įrengimą ir naudojimą, elektros instaliaciją, kitus įrenginius, dėl kurių gali kilti gaisras, paaiškinta, kodėl reikalingi autonominiai dūmų detektoriai.

Taip pat bendradarbiaujant su Visagino socialinės paslaugų centro darbuotojais, š. m. organizuojama prevencinė akcija „Padėk artimui“. Akcija orientuota į vienišų, senyvo amžiaus, neįgalių asmenų ir auginančių nepilnamečius vaikus, asmenų, turinčių specialių poreikių, ir asmenų, gyvenančių riziką keliančiuose būstuose, lankymą pagal Visagino savivaldybės administracijos sudarytus sąrašus.

Informacija apie akcijas viešai skelbiama interneto tinklalapyje www.pagd.lrv.lt. Visagino savivaldybės gyventojai turi galimybę įvertinti akcijų reikalingumą užpildydami dalyvio anketą adresu https://pagd.lrv.lt/lt/nuorodos/akcijos-saugus-namai-anketa-1.

Prašome, kilus klausimams, kreiptis į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Visagino priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos pareigūnus telefonų Nr.: (8 386) 69 627; 69 635; 69 629 arba el. paštu visaginas.pgt@vpgt.lt.

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта