Plytinių kolonų naikinimas prasidėjo
Visagine 29 11 2018 1256 peržiūros

Plytinių kolonų naikinimas prasidėjo

Lygiai prieš du mėnesius mūsų puslapyje buvo patalpintas straipsnis Architektūrinių formų perteklius ar miesto puošmena?, kurioje kalbėjome apie yrančias plytų konstrukcijas. 

Į šią aplinkybę savo dėmesį atkreipė statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėja Valentina Raubiškienė, kurios užduotis yra prižiūrėti eksploatuojamų pastatų ir konstrukcijų būklę.

Plytinės kolonos pradėjo irti ten, kur nėra skydelių, o ten, kur jie buvo konstrukcijos liko išsaugotos.

Iš ekspertų, kurie prieš 2 mėnesius tikrino plytines kolonas, suskambėjo frazė, kad šie plytų statiniai yra „architektūriniai perteklius“.

Kolonos tarp „Ateities“ ir „Draugystės“ labai organiškai atrodė bendrame mokyklų ir amfiteatro architektūros ansamblyje, ir kiek daug su jomis susijusių prisiminimų tarp tų, kurie mokėsi šiose mokyklose.



Ir lapkričio 27 d., vakarinių kalbos kursų, vykstančių „Draugystės“ mokyklos pastate, lankytojai buvo šokiruoti pamatytų vaizdu. Negalima pasakyti, kad kolonos buvo labai sugadintos - dauguma jų nebuvo paveiktos laiko ar kritulių.

Tikriausiai šias kolonas galima buvo sutvarkyti, bet buvo nuspręsta jas nugriauti. Mes būtinai išsiaiškinsime, kas priėmė tokį sprendimą ir kokias kitas konstrukcijas ketinama nugriauti.



Labai liūdną įspūdį padarė vaizdas kurį pamatėm. Be tinkamos savivaldybės, o bendrai, ir viso architektūros skyriaus, kontrolės viskas atveda link to, kad mūsų miestas praranda vieną objektą po kito. 

Eilėje jau stūkso pirmojo darželio pastatas ir buvusi ketvirtoji mokykla. Juos taip pat, anksčiau ar vėliau, nugriaus, kadangi pastatai nėra šildomi ir irimo procesas vyksta labai greitai.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта