Policija įspėja: padaugėjo telefoninių sukčių, prisistatančių banko darbuotojais
Įvykiai ir kriminalas 10 11 2020 636 peržiūros

Policija įspėja: padaugėjo telefoninių sukčių, prisistatančių banko darbuotojais

Pastaruoju metu Visagino mieste padaugėjo telefoninių sukčių, apsimetančių banko darbuotojais. Žmonėms prisiskambinę telefoniniai sukčiai bando sužinoti elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus, kad galėtų pasisavinti pinigus, jų vardu paiimti paskolų. Telefoniniai sukčiai bendrauja ne tik valstybine kalba, bet ir kitomis, pvz., rusų kalba, galite sulaukti skambučių iš įvairių šalių (paskutinį kartą gyventojas sulaukė skambučio iš telefono numerio, prasidedančio kodu +433). Patiklūs gyventojai tiki telefoniniais sukčiais, atskleidžia asmeninius duomenis, elektroninės bankininkystės kodus ir, deja, dėl savo naivumo nukenčia finansiškai.

Kad neįkliūtumėte į telefoninių sukčių pinkles, privalote įsidėmėti, jog teisėsaugos pareigūnai, bankų ir kitų įstaigų darbuotojai neturi teisės ir niekada neprašo pateikti asmens duomenų, banko kortelių, generatorių, elektroninės bankininkystės prisijungimo kodų, slaptažodžių. Be to, sulaukę skambučio iš asmenų, prisistačiusių banko darbuotojais, nutraukite pokalbį. Verčiau patys susisiekite su savo banko darbuotojais arba nueikite į artimiausią banko skyrių.


Policijos komisariato informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта