Policija įspėja! Utenos krašto gyventojai, būkite budrūs - siautėja telefoniniai sukčiai!
Visagine 10 02 2020 1011 peržiūros

Policija įspėja! Utenos krašto gyventojai, būkite budrūs - siautėja telefoniniai sukčiai!

Pataruoju metu padaugėjo pranešimų iš Utenos krašto gyventojų, apie skambinančius asmenis, kurie prisistato policijos pareigūnais ir praneša, kad kažkas naudojasi asmens banko duomenimis bei bando išgauti iš gyventojų elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.

Šių metų vasario 4 d. Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas pareiškimas iš Utenos miesto gyventojo. Pareiškime asmuo nurodė, kad gavo trumpąją žinutę, kurioje buvo pranešta, kad laimėjo prizą. Norint atsiimti laimėjimą gyventojas turi paskambinti nurodytu numeriu. Susisiekus su asmeniu nurodytu telefono numeriu pareiškėjui buvo pranešta, kad jis laimėjo telefoną, tačiau norint atsiimti prizą reikia pervesti penkis telefono sąskaitos papildymus po 20 eurų. Pilietis nuvykęs į parduotuvę įsigijo vieną papildymą už 20 eurų ir dar kartą, susisiekęs nurodytu telefono numeriu, padiktavo kvite esantį kodą. Žinoma tuo viskas nesibaigė, tai kartojosi dar penkis kartus. Padiktavęs paskutinį kodą esantį kvite, nesulaukė skambučio ir bandė pats prisiskambinti, bet niekas nekėlė ragelio. Taip pareiškėjas suprato, kad buvo apgautas sukčių bei prarado 290 eurų.

Tą pačią dieną gautas kito uteniškio pareiškimas, kad apgaulės būdu buvo išvilioti banko prisijungimo duomenys ir iš sąskaitos atlikus pavedimus, patirta 1130 eurų turtinė žala.

Dažnai pasitaiko, kad paskambinę asmenys prisistato policijos pareigūnais bei praneša, jog reikia atvykti į policijos komisariatą, adresu, kurį padiktuoja skambinantysis. Ten yra sulaikytas asmuo, kuris naudojosi žmogaus banko kortele ir padirbtais dokumentais. Tada skambinančiajam asmeniui liepiama užšaldyti banko sąskaitą bei tariamai yra sujungiamas su banku, kur asmuo turi padiktuoti savo banko duomenis.

    
POLICIJA  ĮSPĖJA UTENOS KRAŠTO GYVENTOJUS :

  • Policijos pareigūnai, banko, pašto atstovai jokių piniginių patikrinimų bei procedūrų neatlieka nei namuose, nei telefonu!
  • Sulaukę skambučio iš nepažįstamų asmenų, kurie prašo atlikti pinigines procedūras telefonu nedelsiant nutraukite pokalbį,  o atvykus į namus, bei prisistačius socialinais, pašto, banko darbuotojais, neįsileiskite nepažįstamų asmenų į savo gyvenamąsias patalpas!
  • Neperduokite nepažįstamiesiems asmenis savo pinigų, nepervedinėkite pinigų į nurodytas sąskaitas!
  • Nesidalinkite su nepažįstamaisiais elektroninės bankininkystės duomenimis!


Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта