POLICIJA ĮSPĖJA APIE TELEFONINIUS SUKČIUS!
Įvykiai ir kriminalas 17 07 2024 846 peržiūros

POLICIJA ĮSPĖJA APIE TELEFONINIUS SUKČIUS!

Primename- vasarą sukčiai "dirba" kaip niekad ir ieško patiklių aukų!!!
Birželio mėnesį sukčių aukomis tapo 4 Visagino gyventojai. Vienas jų sulaukė SEB banko "darbuotojos" skambučio ir per savaitę neteko 28000 eurų, kuriuos perdavė atvykusiam banko "kurjeriui". Kitas visaginietis, patikėjes paskambinusiu Google įmonės "atstovu", kad paskyroje yra virusas, neteko 1230 eurų. Dar vieno skambučio visaginietis sulaukė iš SWED banko "darbuotojo ir neteko 32100 eurų , kuriuos taip pat perdavė atvykusiam banko "kurjeriui". Išvilioti 4297,09 euro ir iš dar vieno Visagino miesto gyventojo, kuriam taip pat paskambino Google įmonės"darbuotojas". Dar vienas pranešimas apie skambutį „iš banko“ ir prisistačiusiam banko darbuotoju atiduotus 12000, gautas liepos 4 dieną. Visais minėtais atvejais pinigai iš gyventojų išvilioti apgaulės būdu. Dažniausiai sukčiai prisistato policijos, bankų, Google kompanijos darbuotojais, kalba rusų kalba, prašo prisijungimų ar PIN kodų.  
Todėl dar kartą primename-niekada nepulkite vykdyti paskambinusių tarnybų, įmonių, bankų, valstybės institucijų "darbuotojų" prašymų, pavedimų ar nurodymų. Vertinkite viską kritiškai. Jei abejojate- pasitikslinkite gautą informaciją tarnybų, įstaigų, įmonių ar bankų oficialiuose interneto puslapiuose nurodytas telefonais.
Policija, bankas ar kredito unija niekada neprašys atskleisti jautrios informacijos, susijusios su Jūsų banko sąskaita
Išlikite budrūs net vasarą, kai norisi tik atsipalaiduoti ir nieko negalvoti.

Аренда автомобилей от 1 суток.
Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700.

Подробнее

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato
Veiklos skyriaus informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта