Popiežius meldžiasi už katalikų bažnyčios užpuolimo Burkina Fase aukas
Pasaulyje 13 05 2019 586 peržiūros

Popiežius meldžiasi už katalikų bažnyčios užpuolimo Burkina Fase aukas

Popiežius Pranciškus gedi katalikų bažnyčios užpuolimo Dablo mieste Burkina Faso šiaurėje aukų. Tai pirmadienį savo tviteryje parašė laikinasis Šventojo Sosto spaudos tarnybos vadovas Alessandras Gisottis. 

„Šventąjį Tėvą nuliūdino žinia apie bažnyčios užpuolimą Dablo mieste Burkina Fase. Jis meldžiasi už aukas, jų šeimas ir už visą šios šalies krikščionių bendruomenę“, - rašo A. Gisottis.

Sekmadienį ginkluoti žmonės įsiveržė į katalikų bažnyčią Dable per pamaldas ir ėmė šaudyti į tikinčiuosius. Užpuolimo aukomis tapo mažiausiai šeši žmonės, tarp jų - kunigas. Kaip pranešė AFP, remdamasi Dablo meru Osmanu Zongu, po šaudynių užpuolikai padegė bažnyčią, taip pat netoliese esančias parduotuves ir nedidelį restoraną.

Gautomis žiniomis, užpuolikų buvo 20-30. Po incidento mieste uždarytos visos parduotuvės. Saugumo pajėgos ieško piktadarių.

Nuo 2015 metų džihadistai dažnai puldinėja šiaurinius Burkina Faso rajonus. Pastaruoju metu ginkluoti radikalai taip pat reguliariai rengia atakas šalies vakaruose ir rytuose, netoli sienos su kaimyniniais Beninu ir Togu. Burkina Faso armija imasi priemonių, kad surastų ir likviduotų teroristų bazes.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта