Potencialūs tiekėjai Lietuvai siūlo 20 proc. pigesnes dujas
Energetika 11 12 2012 697 peržiūros

Potencialūs tiekėjai Lietuvai siūlo 20 proc. pigesnes dujas

Potencialūs dujų tiekėjai Lietuvai, kuri Klaipėdoje stato suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą, siūlo apie 20 proc. pigesnes gamtines dujas nei dabar šalis importuoja iš vienintelio dujų tiekėjo - Rusijos dujų koncerno "Gazprom".:::Tokią informaciją BNS pranešė neoficialūs šaltiniai. Laikinasis energetikos ministras Arvydas Sekmokas BNS sakė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti šios informacijos.

"Visi pasiūlymai yra konfidencialūs, negaliu nei patvirtinti, nei paneigti. Galiu pasakyti tik tiek, kad iš tikro jie yra įdomūs", - BNS sakė A.Sekmokas.

SGD terminalo projektą įgyvendinančios ir su dujų tiekėjais besiderančios bendrovės "Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Rokas Masiulis BNS sakė taip pat negalintis nieko komentuoti.

"Galiu pasakyti tik, kad derybose dalyvauja 16 dalyvių, o kitą informaciją pranešime artimiausiu metu", - BNS sakė jis.

Anksčiau A.Sekmokas skelbė, kad kaina, kuria nuo 2015 metų Lietuvai jūra bus tiekiamos dujos, turėtų paaiškėti gruodžio mėnesį. "Gazprom" tiekiamų dujų dujų importo kaina šiuo metu yra 1390 litų (apie 519 JAV dolerių) už 1 tūkst. kubinių metrų.

Tiekti SGD būsimajam terminalui Klaipėdoje norėtų 16 užsienio kompanijų, kurių pavadinimai kol kas neskelbiami.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

"Klaipėdos nafta" planuoja 2013 metų pradžioje pasirašyti pagrindinių SGD pirkimo-pardavimo sutarties sąlygų sąvadą, kuriuo būtų susitarta dėl pagrindinių dujų tiekimo sąlygų, o visos apimties sutartį numatoma pasirašyti iki 2013 metų vidurio. "Klaipėdos naftos" konkurse dalyvauja JAV energetikos bendrovė "Cheniere" - tai BNS oficialiai patvirtino bendrovės atstovas.

Neabejotina, kad jame dalyvauja ir Ispanijos "Gas Natural Fenosa", turinti ketinimų protokolą su "Klaipėdos nafta", didžiausia pasaulyje SGD gamybos įmonė Kataro "Qatargas", Azerbaidžano valstybinė naftos kompanija "Socar", Norvegijos naftos ir dujų bendrovė "Statoil" - su jomis taip pat jau derėtasi.

"Klaipėdos nafta" nuo 2015 metų įmonė ketina pirkti 750 mln. kubinių metrų dujų kasmet, o sutartis būtų pasirašoma 10-čiai metų. Planuojama, kad Lietuvos SGD terminalas pradės veikti 2014 metų pabaigoje.

delfi.lt

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта